Loading...

In het majestueuze berglandschap van Polen, staat een avant-gardisch huis, winnaar van de prestigieuze “Wallpaper Design Awards 2017”, waarvan de bewoner ook de ontwerper is, namelijk architect Robert Konieczny. Deze originele betonnen structuur bevat essentiële interieuromgevingen, waarin Microtopping® gecoate oppervlakken zich onderscheiden door hun discrete elegantie.

Als je het van veraf ziet, merk je meteen het ongelooflijk unieke karakter van dit huis: net als de Ark van Noach of een ruimteschip, doorbreekt dit eigentijdse stuk betonarchitectuur een prachtig berglandschap en creëert het tegelijkertijd het idee dat er geen andere plek is waar het beter zou passen. Misschien omdat het harmonisch samengaat met de natuur en zelfs onderdak biedt aan inheemse dieren. Dit avant-gardistische huis is de winnaar van de Wallpaper Design Awards 2017 prijs en een waar voorbeeld van bewuste architectuur, gebaseerd op lokale kennis en lokale problemen die gepaard gaan met frequente aardverschuivingen. Dit gebouw van één verdieping doet denken aan de structuur van een typische Poolse schuur, maar dit is niet zijn bijzonderheid.

Om het probleem van de aardverschuivingen te vermijden, werd de structuur van het gebouw zo ontworpen dat slechts één deel de grond raakt terwijl de rest zich aanpast aan de helling van het heuvellandschap. Om de grondbewegingen in te dammen, werd een basis van beton gecreëerd die dient als brug waar het regenwater op een natuurlijke manier onderdoor kan stromen: dit “omgekeerde dak” effect optimaliseert de constructie en geeft zo een gevoel van veiligheid en tegelijkertijd de illusie van het zweven op de berg.

Het hele huis is omgeven door grote ramen die je volledig laten opgaan in de natuur. Om oververhitting te voorkomen en het huis te beschermen, bestaat de ingang uit een mobiele brug met een dubbele functie: een trap en een deur.
Voor het interieur is Microtopping® Ideal Work® gebruikt, een polymeerbeton dat met een materiaaldikte van slechts 3 mm, verfijnde en naadloze oppervlakken mogelijk maakt. De ruimte die zo ontstaat, lijkt meer diepte, harmonie en licht te krijgen. Het interieur oogt daardoor ruim en helder, gekenmerkt door een elegant en warm minimalisme, waarbij het gekozen meubilair bijzonder goed tot zijn recht komt. De overheersende kleuren zijn grijs of neutraal en passen perfect bij het beton dat de buitenmuren bedekt en bij het groene landschap. Het resultaat is een innovatieve woning, in harmonie met het landschap, met respect voor het milieu en de dieren.

Oplossingen gekozen voor De Ark van Konieczny

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op