Loading...

Hoe moet u tegels bedekken zonder ze te verwijderen

Enkele alternatieve oplossingen voor tegels? Vandaag de dag zijn er genoeg. En genoeg redenen om ze te bekleden: het afdekken van de oude tegels kan een handige keuze zijn om het interieur een nieuwe look te geven zonder enige reorganisatiemaatregelen.

Op de markt zijn er veel verschillende oplossingen om de oude tegels te bedekken:

 

– Zelfklevende pvc-tegels bestaan uit pvc-panelen die met een sticker op de oude tegels kunnen worden aangebracht. Waterdicht en perfect voor wie op zoek is naar een doe-het-zelf oplossing, ze vertegenwoordigen een goedkope optie.

– Een decoratieve sticker is een andere optie voor degenen die de oude, beschadigde tegels willen bedekken. Enkele eenvoudige stickers van verschillende afmetingen kunnen op de bestaande tegels worden aangebracht om het aspect ervan aan te passen. De voordelen zijn dat ze goedkoop en gemakkelijk aan te brengen zijn; het is wel belangrijk dat de stickers water- en hittebestendig zijn, voor een langere levensduur en uit veiligheidsmaatregelen.

– Als het oppervlak groot is maar het budget krap is, kan een andere optie zijn om de oude tegels te bedekken met een tegellak: u kunt het aanbrengen met een kwast of een verfroller, het droogt snel en het is waterdicht.

– Voor degenen die geen voegen willen en een uniform oppervlak willen creëren, is hars een goede oplossing. Ideaal voor grote oppervlakken en om tegels te bedekken, maar het moet wel door een vakman worden aangebracht en het kan na verloop van tijd geel worden.

– Last but not least, microcement: een decoratieve bekleding voor tegelvloeren, maar ook voor betegelde muren, zoals die van de keuken of de badkamer en andere elementen (douchecabines, badkuipen, wastafels, meubelstukken). Net als de hars is het een naadloze oplossing en maakt het dus mogelijk om een uniform oppervlak te verkrijgen. Vergeleken met de hars is het echter minder waarschijnlijk dat het microcement geel wordt en het geeft het oppervlak een tastbaar en natuurlijk effect.

 

struttura a praga rivestita in microtopping
Het bedekken van de oude tegels om een nieuwe look te geven aan uw oude huis

 

Ideal Work® is gespecialiseerd in decoratieve beton-vloeren en bekledingen: met een breed scala aan binnen- en buiten-oplossingen garandeert Ideal Work® naadloze oppervlakken die geschikt zijn voor het bedekken van de oude tegels zonder sloopwerkzaamheden. Er zijn eindeloze aanpassingsmogelijkheden in zowel kleuren als effecten; geef uw huis een nieuwe look tegen een gunstige prijs.

 

 

IDEAL WORK’S OPLOSSINGEN OM DE TEGELS TE BEDEKKEN

De oplossingen van Ideal Work® zijn geschikt voor het bedekken van de oude tegels; ze hebben allemaal hun eigen kenmerken, maar ze zijn allemaal sterk aanpasbaar en bieden hoge technische prestaties.

In detail:

 

– Microtopping® is een decoratieve beton-bekleding die bestaat uit een vloeibaar polymeer en een specifiek cementmengsel dat het mogelijk maakt om fijne naadloze oppervlakken te creëren. Met een dikte van slechts 3 mm is Microtopping® perfect om snel het uiterlijk van uw ruimtes te veranderen zonder de oude oppervlakken af te breken. Dankzij de buigzaamheid en de goede hechting aan de ondergrond kan dit product op elk materiaal worden aangebracht, zowel op horizontale als op verticale oppervlakken: voor het bekleden van tegelvloeren, muren maar ook voor ongewone toepassingen zoals trappen, kuipen, douchecabines, meubels, open haarden, aanrechtbladen, tafels en andere decorelementen. De verschillende kleurencombinaties en de beschikbare decoratieve elementen, samen met de glanzende, wolken- of zuurgekleurde effecten, maken het mogelijk om uw oppervlakken hooguit te personaliseren en een originele uitstraling te geven. Het is een ideale oplossing om binnen en buiten betonnen oppervlakken te creëren met een tastbaar en fluweelachtig effect. Microtopping® is extreem bestand tegen slijtage en weersomstandigheden, het is eenvoudig te reinigen, snel te installeren en garandeert ook met vloerverwarmingssystemen een geweldige prestatie.

 

microtopping in appartamento a budapest
Vloerbedekking met Microtopping technologie

 

– Nuvolato Architop® is een betonnen vloeroplossing die de dikte-limieten van het traditionele beton overstijgt; met slechts 3-4 mm dikte kan met deze oplossing in feite een naadloos, ruw oppervlak met een uitgesproken industriële uitstraling worden verkregen. Nuvolato Architop® is geschikt voor binnen- of buitentoepassingen en past op elke ondergrond, zelfs op vloerverwarmingssystemen. Het is dus ideaal om tegelvloeren te bedekken en een industriële look te geven aan het huis, maar het kan ook passen bij openbare plaatsen zoals commerciële ruimtes of tentoonstellingen dankzij de grote verkeersweerstand. Met een breed scala van 29 standaardkleuren is Nuvolato Architop® ook in de afwerking sterk aanpasbaar: het is verkrijgbaar in een textuur met een wolkeneffect of met een zuur effect, om uw ruimtes een originele, exclusieve charme te geven. Het heeft een hoge hechting, het is bestand tegen slijtage, verschillende weersomstandigheden, chemische middelen, schuren en vorst.

 

rivestimento in architop
Vloerbedekking met Architop-technologie

 

– Sassoitalia® is een buitenoplossing die de Italiaanse traditie van “gewassen kiezels” oproept. Door het grote decoratieve effect is Sassoitalia® sterk aanpasbaar met verschillende soorten aggregaten, verschillende kleurcombinaties en past het perfect bij andere soorten materialen zoals marmer, bakstenen of natuursteen. Dankzij de snelle installatie is het mogelijk om in een paar dagen tijd op de nieuwe vloer te lopen met een aanzienlijke vermindering van de kosten en tijd van de te renoveren plaats. De bijzondere structuur maakt Sassoitalia® stevig en duurzaam: als het behandeld wordt met specifieke beschermende harsen, kan het anti-absorptie, stof- en weerbestendig worden. Voor een intacte schoonheid na verloop van tijd.

 

casa ad asolo ricoperta con pavimento stampato sassoitalia
Vloerbedekking voor buiten met Sassoitalia-technologie

 

– Lixio® is een decoratief betonnen oppervlak dat de oude schoonheid van Venetiaanse vloeren met marmergranulaat en gladde stenen nabootst. Met een dikte van slechts 5 mm maakt Lixio® het mogelijk om een originele naadloze vloer te creëren met exclusieve hoogwaardige Italiaanse marmergranulaten; het is dus ideaal in geval van renovatie of om een oude tegelvloer te bedekken, omdat het mogelijk is om het oude bestaande oppervlak te bedekken zonder sloopwerkzaamheden. Lixio® is verkrijgbaar in verschillende texturen, gecreëerd met een speciale mix van hoogwaardige Italiaanse marmergranulaten: van de maagdelijke Carara White tot de verleidelijke Ebony Black 100, via de romantische Terracotta Red. Er zijn ook verschillende afwerkingen beschikbaar: glanzend, satijn, slipvrij of zelfs gebouchardeerd.

 

pavimento cucina in lixio
Binnen-keuken-vloerbedekking met Lixio

– Stenciltop is een decoratief betonnen oppervlak dat ontworpen is om de bestaande vloer te renoveren en te verfraaien zonder deze te verwijderen. Sommige eenvoudige papieren stencils worden gebruikt om het oppervlak te decoreren; het is eenvoudig en snel te installeren en is daarom handig om een kortere en minder dure te renoveren plaats te garanderen. Met slechts enkele millimeters dikte is het mogelijk om trottoirs, voetgangersgebieden, pooldekken, opritten en toegangshellingen te renoveren. Deze oplossing is geschikt voor het bekleden van verschillende soorten oppervlakken en dus voor het egaliseren van de bestaande vloeren. Dankzij de goede hechting aan elke ondergrond kan deze na een adequate voorbereiding op de meeste materialen worden aangebracht.

 

piscina con pavimento stenciltop
Zwembad buiten-vloerbedekking met Stenciltop

 

 

WAAROM ZOU JE DE TEGELS BEDEKKEN EN ZE NIET VERANDEREN?

Het vervangen van de oude tegels kan een duur en lang proces zijn. Tenzij er geen elektrische ingreep nodig is of het nodig is dat er een loodgieter bij komt kijken, is het de moeite waard om te overwegen de tegels te bedekken in plaats van ze te verwijderen; met de oppervlakte-bekledingen van Ideal Work is het mogelijk om de oude tegels zonder sloop te bedekken en zo lange en dure restauratiewerken en hun nadelen te vermijden: lawaai, stof, vuil, enz. Geef uw huis op een eenvoudige en snelle manier een nieuwe look.

 

Het bedekken van de tegels met beton of microcement kan daarom een uitstekende oplossing zijn, omdat dit buigzame en veelzijdige materiaal het mogelijk maakt om bijna elk oppervlak te bedekken: meubelstukken, keukenbladen, wastafels, badkuipen en douchecabines, waardoor moderne, aantrekkelijke en visueel grotere ruimtes ontstaan. Er zijn eindeloze mogelijkheden voor maatwerk: van standaardtinten tot bijzondere kleuren, met een breed scala aan schilderachtige texturen voor een ultramoderne omgeving. In tegenstelling tot tegels zijn deze oppervlakken naadloos en garanderen ze dus een grotere hygiëne, omdat ze voorkomen dat het vuil zich ophoopt in de voegen en dus de verspreiding van schimmels en bacteriën.

 

 

KUNNEN ALLE TEGELS WORDEN BEDEKT?

Ja, met de oppervlakken van Ideal Work® is het mogelijk om de tegelvloeren en -wanden van de badkamer en de keuken eenvoudig en snel te bedekken. Met slechts enkele millimeters dikte kunnen de oude tegels worden bedekt en krijgt de ruimte een nieuwe uitstraling zonder de ongemakken van sloopwerkzaamheden.

Specifiek in de keuken is het mogelijk om de vloeren, de wanden en het aanrecht te bekleden om de ruimte een industriële uitstraling te geven. Ook de badkamer kan worden omgetoverd tot een ultramoderne ruimte, want de oppervlakken van Ideal Work® maken het mogelijk om niet alleen de tegelvloer en de wanden van de badkamer te bedekken, maar ook de douchecabine, het bad en de wastafels, voor een geweldig decoratief effect en een visueel vergrote ruimte.

 

 

IDEAL WORK’S KLEUR- EN TEXTUUR OPPERVLAKKEN

Met de oplossingen van Ideal Work® is het mogelijk om de oude tegels te bedekken en de uitstraling te krijgen die u wilt, zowel binnen als buiten: als u kiest voor een industriële stijl kunt u de tegels bedekken met een betonnen effect, min of meer ruw, afhankelijk van het karakter dat u wilt hebben. Voor een warmere uitstraling zijn de hout-, steen- of baksteeneffecten geweldig; voor een retro-look en een tijdloze elegantie zijn de marmergranulaten juist perfect. Elk effect is aanpasbaar met een breed scala aan kleuren, van het meer standaard wit, zwart en terracotta, tot het meer specifieke lichtblauw, geel en zeewater.