Loading...

Nuvolato Architop®

De brutalisitische stijl geeft beton zijn ware aard terug:
de sterke, krachtige en industriële look.

Waarom kiezen voor Nuvolato Architop®

“BRUTALISTISCHE” SUGGESTIES

Het verkregen effect is dat van een doorlopend, naadloos oppervlak dat voldoet aan de vraag naar vloeren van niet alleen moderne minimalistische woningen, maar ook lofts in industriële stijl, openbare ruimtes, tentoonstellingen en commerciële ruimten.

Het verwijderen van de bestaande plaat is niet nodig, ideaal voor renovaties.
Nuvolato Architop kan zowel intern als extern worden gebruikt en kan worden aangebracht op elk vaste, voorbereide ondergrond, zelfs wanneer vloerverwarming aanwezig is. Het is ideaal voor het renoveren van bestaande vloeren van dekvloeren van beton, keramiek, marmer of zandcement, zonder het oude oppervlak te verwijderen.

rivestimento in architop

Hoge Weerstandsniveaus

Vanwege de hoge sterkte en hechtende eigenschappen, wordt Nuvolato Architop ook aanbevolen voor de restauratie van grote industriële en commerciële vloeren of zelfs voor elk vlak terrein dat wordt blootgesteld aan veel verkeer. Nuvolato Architop® is bijzonder geschikt voor buitengebruik, omdat het uitstekende weerstand biedt tegen chemische en atmosferische middelen, slijtage, scheuren en bevriezing.

De afwerking van uw keuze

Het concept van Nuvolato Architop® biedt de klant een grote flexibiliteit in esthetische en ontwerpopties: het wordt geleverd in een reeks van 29 standaardkleuren die, gecombineerd met het karakteristieke wolkeffect (dynamische nuances) dat kenmerkend is voor verouderd beton, een zeer uitgebreide keuze aan afwerkingen biedt. De mate van het homogene of wolkeffect van de afwerking wordt gecreëerd in samenwerking met de ontwerper. Net als massief beton kan het worden behandeld met gekleurde chemische vlekken om nog originele en exclusievere bestratingsafwerkingen te verkrijgen.

Plus van product

Speed of laying
Speed of laying Fast application process.
No joints
No joints Can be applied without limits or interruptions depending on the existing surface
No removal
No removal The floor can be restored without removal, fast and clean process
Power trowel effect
Power trowel effect Minimal thickness, no change in slab level.
High wear resistance
High wear resistance Alta resistenza all’usura

HOE

1. Oppervlakvoorbereiding

2. Met magic troffel aanbrengen van de 1e laag mix Kleurverharder + Architop Catalyst

3. Met magic troffel aanbrengen van de 2e laag mix Kleurverharder + Architop Catalyst

4. Werk het oppervlak af met een power troffel

5. Reinigen

6. Toepassen van sealer

FAQ

Het is niet mogelijk om een volledig uniform effect te verkrijgen, aangezien Nuvolato-vloeren niet zijn gevernist of gemaakt door middel van gieten en daarom zullen er altijd afwijkingen zijn. Het is aan het vermogen en de behendigheid van het installatieprogramma om het effect te vergroten of te verkleinen.

De kleur is afkomstig van het Color Hardener-product dat verkrijgbaar is in een grote verscheidenheid aan kleuren en dat is verwerkt in het verse beton, waardoor de kleur integraal en door het hele mengsel ontstaat. Dit is geen vernis- of harslaag op het vloeroppervlak.

Het is noodzakelijk om de beschikbare dikte voor het maken van de vloer nauwkeurig te beoordelen om de meest geschikte technische oplossing te kiezen: beton, Betontop, Microtopping. Bovendien geven Acid Stain- of Nuvolato-vloeren gemaakt in beton of betontop betere resultaten als het gaat om warmtegeleiding dan andere vloersystemen (zie vergelijkbare tabel).

Net als alle soorten betonnen platen, worden ook Nuvolato-vloeren gevoegd. Het zagen bevordert de natuurlijke samentrekkingen van het beton en creëert zo uitzettingsvoegen. Het is de taak van de installateur van Ideal Work om het ontwerp en de indeling van de insnijdingen te bepalen. Eenmaal voltooid, kunnen de voegen worden gevuld met speciale gekleurde harsen die dezelfde kleur kunnen hebben als de vloer.

Bij ononderbroken oppervlakken van beton of soortgelijke producten is het mogelijk dat er scheuren ontstaan door samentrekking van het beton. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de installatie verbindt zich er altijd toe om alle strategieën te volgen die nodig zijn om het optreden van scheuren te beperken. Deze kunnen echter om andere redenen toch verschijnen, waaronder verzakking van de constructie. In het geval er scheuren optreden, kan er actie worden ondernomen door de scheuren te herstellen met specifieke producten die ontworpen zijn om ze te verbergen, en een aangenaam esthetisch resultaat te verkrijgen.

Het reinigen van een Nuvolato-vloer is heel eenvoudig. Een vochtige doek met een beetje neutraal reinigingsmiddel voor vloeren (bijvoorbeeld PERFETTO! Ideal Work: een specifiek reinigingsmiddel voor decoratieve Ideal Work-oppervlakken) is voldoende om de oppervlakken te reinigen. Het wordt aanbevolen om de plaat periodiek te behandelen met beschermende producten op basis van zelfpolijstende was die in water is gedispergeerd (bijvoorbeeld Ideal Cera) of bijenwas (bijvoorbeeld EASY WAX). Schoonmaakmiddelen op basis van zeep, zuur, ammoniak, chloor of schurende reinigingsmiddelen zijn absoluut verboden. Het wordt aanbevolen om alleen NIET AGRESSIEVE, PH-neutrale reinigingsmiddelen te gebruiken.

Ideal Work biedt een breed scala aan bescherming. De juiste bescherming moet worden gekozen afhankelijk van de vereisten van de eindklant. In principe is het, zelfs als de oppervlaktebehandeling effectief de vloer beschermt tegen snelle indringing van per ongeluk gemorste vloeistoffen, is goed om te onthouden dat alle vloeibare substanties, vooral vloeistoffen die het meest worden gebruikt in de huishoudelijke omgeving zoals wijn, oliën, azijn en koffie, snel moeten worden verwijderd van alle oppervlakken voordat ze diep kunnen doordringen.

De dikte van de vloer hangt af van het verkeer en het type lading dat de vloer moet dragen. Op basis van deze informatie zal de dikte en het type van het te gebruiken beton worden vastgesteld. Als richtlijn gelden de volgende diktes in normale omstandigheden: 7-10 cm, alleen voor externe of interne residentiële voetgangersgebieden, 13-15 cm, gebieden voor licht autoverkeer (auto's), 18-20 cm, middelgroot tot zwaar autoverkeer (auto's-vrachtwagens). In het geval van lagere dikten (tussen 5-6 cm), is het in plaats van een betonnen draagvlak te creëren, verstandig om BETONTOP te gebruiken, een speciaal multifunctioneel additief dat geschikt is voor het maken van draagvlakken met specificaties die vergelijkbaar zijn met beton, maar geschikt zijn voor lage diktes. Deze waarden zijn volledig indicatief en moeten als zodanig worden gebruikt. Het is de taak van de ontwerper om de dikte en weerstand van het beton vast te stellen op basis van de verwachte belastingen (zelfs incidenteel). Het is altijd de taak
van uw Ideal Work-installateur om u te adviseren en te helpen bij de keuze van de meest geschikte vloer voor uw vereisten.

Absoluut. Als monolithische betonvloeren zijn ze uitermate bestand tegen lopen, stoten en verkeer. De kleuren zijn integraal en als zodanig onderdeel van de plaat zelf en hebben een maximale weerstand tegen verbleken, krassen, strippen of scheuren en zijn even bestendig als het beton.

Technisch gezien is een Nuvolato-vloer gemaakt met de verharder Ideal Floor Pewter (op lichtgrijs gebaseerde titaniumaggregaten) het basisoppervlak voor latere acid stain-behandeling met Ideal Stain-acid kleurstoffen. Er kan daarom worden gesteld dat de Nuvolato-vloer het uitgangspunt is voor Acid Stain-vloeren. Structureel veranderen ze niet: beoordeling van de dikte, weerstand tegen slijtage en compressie, beschermende en onderhoudsbehandelingen zijn praktisch hetzelfde. Het verschil is esthetisch: de kleuren en de effecten zijn compleet anders. De Nuvolato-vloeren zijn voorzien van pastelkleuren, grijstinten en wittinten; de textuur van de afwerking is zachter en neigt meer uniform te zijn in vergelijking met een Acid Stain-vloer, die opvalt vanwege de grotere intensiteit van kleuren, unieke texturen en variaties die vergelijkbaar zijn met die van leer.

Over het algemeen wel: Nuvolato-vloeren kunnen ook op een bestaande dekvloer worden gemaakt. In deze gevallen is het belangrijk om de kwaliteit en het type dekvloer waarop de nieuwe vloer zal worden gelijmd te beoordelen. Op basis van de beschikbare dikte biedt Ideal Work verschillende technische oplossingen: MICROTOPPING, geschikt voor toepassing op diktes van 3-4 mm; TOPFLOOR, speciaal ontwikkeld voor het maken van vloeren met een dikte van 1-2 cm en BETONTOP, geschikt voor diktes tussen de 2 en 6 cm. Het is altijd de taak van uw Ideal Work-installateur om u te adviseren en te helpen bij het kiezen van de meest geschikte vloer voor uw vereisten.

Absoluut. In het geval van buitentoepassingen is het van fundamenteel belang om samen met de installateur de afwerking van de vloer, die slipbestendig moet zijn, te bepalen, evenals de meest geschikte beschermende behandeling.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op