Loading...

Acid Stained-vloer

Laat uw geweldige verbeeldingskracht de vrije loop bij het maken van uw favoriete vloer
Elke vloer is een uniek kunstwerk.

Waarom Acid Stained-vloer kiezen

Het is uniek en modern

Acid Stain-beton heeft de aandacht getrokken van ontwerpstudio’s, architecten, landschapsarchitecten, ontwerpers en decorateurs voor integratie in het ontwerp van particuliere huizen, lofts, openbare ruimtes, winkels en showrooms, restaurants, nachtclubs, pubs, paviljoens en beurzen, hotels en winkelcentra. Dankzij de aanpasbaarheid van de producten en technologieën van Ideal Work® wordt elk individueel project geëvalueerd en ontworpen op basis van het type eindgebruik en het verkeer dat het moet dragen. Afhankelijk van deze criteria en de specifieke eisen van de klant, worden de vloerdiktes, het type textuur (poeder of pasta), het type oppervlakteafwerking en andere technische variabelen van de vloer bepaald.

Het is praktisch en eenvoudig te onderhouden

Commerciële installaties schitteren met gemakkelijk te onderhouden kleurrijke vloeren. In termen van duurzaamheid en slijtvastheid is de kleur van het Acid Stain-beton van betere kwaliteit dan de betonnen oppervlakken bedekt met acrylkleurstoffen of andere soorten harsen die snel kunnen afbladderen, vervagen of desintegreren. Dankzij hun chemische reactie met beton worden Ideal Work®-zuren onderdeel van het oppervlak. Ze zijn niet onderhevig aan vervagen, bederven, barsten of afbladderen.

Het is niet alleen op vloeren toe te passen

Het is mogelijk om trappen of zelfs verticale oppervlakken te maken die zijn gecoat met de Acid Stain-oplossing. Architecten hebben nu een oplossing om unieke en onvergetelijke omgevingen te creëren die samen met Ideal Work®-toepassers kunnen worden gemaakt en gepersonaliseerd op basis van specifieke vereisten.

Voordelen

Uniek en origineel
Uniek en origineel
Geen naden
Geen naden Kan worden toegepast op grote oppervlakken zonder onderbrekingen afhankelijk van het bestaande oppervlak
Geen verwijdering
Geen verwijdering De vloer kan worden hersteld zonder hem te verwijderen, snel en schoon proces
Minimale diepte
Minimale diepte Minimale dikte, geen wijziging in vloerprofiel
Hoge slijtvastheid
Hoge slijtvastheid

Hoe

1. Surface preparation
2. Application of Ideal Stain
3. Washing
4. Washing with Neutralize
5. Application of a protective sealer

FAQ

Absoluut niet. Ideal Acid Stains zijn samengesteld om alleen te reageren gedurende de 4 uur na toepassing. Als de toepassing klaar is en de vloer is behandeld met oppervlaktebescherming, komt er zelfs bij vloerverwarming geen stof vrij die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Uit tests is gebleken dat de Acid Stain-vloer binnen klasse A + valt wat betreft de kwaliteit van de lucht gemeten in binnenomgevingen.

Zeker. Het is noodzakelijk om de beschikbare dikte voor het maken van de vloer nauwkeurig te beoordelen om de meest geschikte technische oplossing te kiezen: beton, Betontop, Microtopping. Bovendien geven Acid Stain- of Nuvolato-vloeren gemaakt in beton of betontop betere resultaten als het gaat om warmtegeleiding dan andere vloersystemen (zie vergelijkbare tabel).

Net als alle soorten betonnen platen, worden ook acid stain-vloeren gevoegd. Het zagen bevordert de natuurlijke samentrekkingen van het beton en creëert zo uitzettingsvoegen. Het is de taak van de installateur van Ideal Work om het ontwerp en de indeling van de insnijdingen te bepalen. Eenmaal voltooid, kunnen de voegen worden gevuld met speciale gekleurde harsen die dezelfde kleur kunnen hebben als de vloer.

Bij ononderbroken oppervlakken van beton of soortgelijke producten is het mogelijk dat er scheuren ontstaan door samentrekking van het beton. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de installatie verbindt zich er altijd toe om alle strategieën te volgen die nodig zijn om het optreden van scheuren te beperken. Deze kunnen echter om andere redenen toch verschijnen, waaronder verzakking van de constructie. In het geval er scheuren optreden, kan er actie worden ondernomen door de scheuren te herstellen met specifieke producten die ontworpen zijn om ze te verbergen, en een aangenaam esthetisch resultaat te verkrijgen.

Het reinigen van een Acid Stain-vloer is heel eenvoudig. Een vochtige doek met een beetje neutraal reinigingsmiddel voor vloeren (bijvoorbeeld PERFETTO! Ideal Work: een specifiek reinigingsmiddel voor decoratieve Ideal Work-oppervlakken) is voldoende om de oppervlakken te reinigen. Het wordt aanbevolen om de plaat periodiek te behandelen met beschermende producten op basis van zelfpolijstende was die in water is gedispergeerd (bijvoorbeeld Ideal Cera) of bijenwas (bijvoorbeeld EASY WAX). Schoonmaakmiddelen op basis van zeep, zuur, ammoniak, chloor of schurende reinigingsmiddelen zijn absoluut verboden. Het wordt aanbevolen om alleen NIET AGRESSIEVE, PH-neutrale reinigingsmiddelen te gebruiken.

Ideal Work biedt een breed scala aan bescherming. De juiste bescherming moet worden gekozen afhankelijk van de vereisten van de eindklant. In principe is het, zelfs als de oppervlaktebehandeling effectief de vloer beschermt tegen snelle indringing van per ongeluk gemorste vloeistoffen, is goed om te onthouden dat alle vloeibare substanties, vooral vloeistoffen die het meest worden gebruikt in de huishoudelijke omgeving zoals wijn, oliën, azijn en koffie, snel moeten worden verwijderd van alle oppervlakken voordat ze diep kunnen doordringen.

Zeker, het is mogelijk om trappen of zelfs verticale oppervlakken te maken. Bij projecten die speciale processen vereisen, is het belangrijk om met uw Ideal Work-installateur de meest geschikte technische oplossing te bepalen, om het eindresultaat te verkrijgen dat u wilt.

De dikte van de vloer hangt af van het verkeer en het type lading dat de vloer moet dragen. Op basis van deze informatie zal de dikte en het type van het te gebruiken beton worden vastgesteld. Als richtlijn gelden de volgende diktes in normale omstandigheden: 7-10 cm, alleen voor externe of interne residentiële voetgangersgebieden, 13-15 cm, gebieden voor licht autoverkeer (auto's), 18-20 cm, middelgroot tot zwaar autoverkeer (auto's-vrachtwagens). In het geval van lagere dikten (tussen 5-6 cm), is het in plaats van een betonnen draagvlak te creëren, verstandig om BETONTOP te gebruiken, een speciaal multifunctioneel additief dat geschikt is voor het maken van draagvlakken met specificaties die vergelijkbaar zijn met beton, maar geschikt zijn voor lage diktes. Deze waarden zijn volledig indicatief en moeten als zodanig worden gebruikt. Het is de taak van de ontwerper om de dikte en weerstand van het beton vast te stellen op basis van de verwachte belastingen (zelfs incidenteel). Het is altijd de taak van uw Ideal Work-installateur om u te adviseren en te helpen bij de keuze van de meest geschikte vloer voor uw vereisten.

Absoluut. Als monolithische betonvloeren zijn ze uitermate bestand tegen lopen, stoten en verkeer. De kleuren zijn integraal en als zodanig onderdeel van de plaat zelf en hebben een maximale weerstand tegen verbleken, krassen, strippen of scheuren en zijn even bestendig als het beton.

Technisch gezien is een Nuvolato-vloer gemaakt met de verharder Ideal Floor Pewter (op lichtgrijs gebaseerde titaniumaggregaten) het basisoppervlak voor latere acid stain-behandeling met Ideal Stain-acid kleurstoffen. Er kan daarom worden gesteld dat de Nuvolato-vloer het uitgangspunt is voor Acid Stain-vloeren. Structureel veranderen ze niet: beoordeling van de dikte, weerstand tegen slijtage en compressie, beschermende en onderhoudsbehandelingen zijn praktisch hetzelfde. Het verschil is esthetisch: de kleuren en de effecten zijn compleet anders. De Nuvolato-vloeren zijn voorzien van pastelkleuren, grijstinten en wittinten; de textuur van de afwerking is zachter en neigt meer uniform te zijn in vergelijking met een Acid Stain-vloer, die opvalt vanwege de grotere intensiteit van kleuren, unieke texturen en variaties die vergelijkbaar zijn met die van leer.

Over het algemeen wel: Acid Stain-vloeren kunnen ook op een bestaande dekvloer worden gemaakt. In deze gevallen is het belangrijk om de kwaliteit en het type dekvloer waarop de nieuwe vloer zal worden gelijmd te beoordelen. Op basis van de beschikbare dikte biedt Ideal Work verschillende technische oplossingen: MICROTOPPING, geschikt voor toepassing op diktes van 3-4 mm; TOPFLOOR, speciaal ontwikkeld voor het maken van vloeren met een dikte van 1-2 cm en BETONTOP, geschikt voor diktes tussen de 2 en 6 cm. Het is altijd de taak van uw Ideal Work-installateur om u te adviseren en te helpen bij het kiezen van de meest geschikte vloer voor uw vereisten.

Absoluut. In het geval van buitentoepassingen, is het van fundamenteel belang om samen met de installateur de afwerking van de vloer, die slipbestendig moet zijn, te bepalen, evenals de meest geschikte beschermende behandeling.

De gekleurde zuurhoudende oplossing die metaalzouten bevat, komt in contact met de cementvloer en reageert met de alkaliteit van het beton zelf, waarbij de metaalzouten die de kleur afgeven worden gecondenseerd. Het resultaat is voor elk oppervlak uniek en is afhankelijk van vele variabelen: de chemische samenstelling, het mengselontwerp, porositeit, leeftijd, textuur en kleur van het beton, het aantal toepassingen, en andere factoren.

Acid Stain-vloeren zijn unieke oppervlakken met een uitgesproken persoonlijkheid, met unieke kleuren en texturen. Ze zijn ontworpen om afwisselende afwerkingen te creëren. Het is mogelijk om de intensiteit en de variaties van de effecten gedeeltelijk te verminderen door water toe te voegen aan het product tijdens de meng- en toepassingsfase. Als een meer uniform effect wordt nagestreefd, wordt over het algemeen aanbevolen om een Nuvolato-vloer te kiezen.

Ideal Stain-kleurstoffen zijn verkrijgbaar in 7 standaardkleuren: Fern Green, Amber, Terracotta, Brown, Turquoise, Ebony en Jade. Het is mogelijk om de kleur te wijzigen of de intensiteit te verminderen door verschillende kleuren met elkaar te mengen en het product met water te verdunnen. De zuren zijn geen harsen, lakken of verven: de kleur wordt in feite gecreëerd door de chemische reactie die plaatsvindt tussen het alkalische deel van de vloer en het zure deel van het product. Als een specifieke kleur gewenst is, wordt het aanbevolen om een Nuvolato-vloer te kiezen.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op