Loading...

Sassoitalia®-vloer

Un pavimento naturale, di grande effetto e realizzabile in poco tempo.
Una soluzione duratura, facile da posare e ad un costo veramente accessibile

Waarom Sassoitalia® kiezen

Het is uniek en kan op maat worden afgewerkt

Ontwerpers en klanten kunnen zowel de betonkleur als het type, de kleur en de textuur van aggregaten kiezen. Ideal Work Color Mix is verkrijgbaar in 5 standaardkleuren, wat tien of meer kan worden wanneer grey cement geheel of gedeeltelijk wordt vervangen door wit. De aggregaten kunnen afkomstig zijn uit de eigen collectie van Ideal Work of uit meer lokale leveranciers waar empathie met traditionele kleuren en afwerkingen vereist is. Aggregaten kunnen uitgewassen zijn, ronde kiezels of gebroken, hoekige stenen, wat beter is voor de slipweerstand. Dieptebelichting van het aggregaat, gereguleerd door de Ideal Work-oppervlakdeactivator, heeft ook een indrukwekkend effect op de uitstraling.

Het is extreem aanpasbaar

SassoItalia® heeft een gegoten dikte van slechts 3 cm nodig. Dit resulteert in een uitzonderlijk aanpassingsvermogen dat het ideaal maakt voor het renoveren van bestaande vloeren. In deze gevallen volstaat het om de primer aan te brengen, zodat de plak hecht aan de onderliggende betonnen basis. Het is ook mogelijk om “vers op vers” toe te passen, vooral in het geval van kleine gebieden. Het heeft geen onderhoud nodig en zijn originele kenmerken blijven ongewijzigd. Het is ook ideaal voor gebruik binnenshuis, waar het ook kan worden gegrond en gepolijst!

Geschikt voor alle klimaatomstandigheden

Het oppervlak van Sassoitalia® kan worden behandeld met speciale beschermende coatings die stof afremmen, binnendringen van vocht voorkomen en een lange levensduur garanderen door weerstand te bieden aan de meeste externe invloeden. Speciale coatings beschermen Sassoitalia® ook tegen de gevolgen van vries/dooi-cycli of zoutwaternevel. In alle gevallen worden de behandelingen snel en economisch aan het eind van de werkzaamheden toegepast door de ambachtelijke installateurs.

Voordelen

Heel persoonlijke afwerkingen
Heel persoonlijke afwerkingen Eindeloze kleurencombinaties met een verscheidenheid aan met de hand afgewerkte structuren
Leg snelheid
Leg snelheid Rapidità nella realizzazione
Lage impact op het milieu
Lage impact op het milieu
Weerstand tegen cycli van bevriezen en ontdooien
Weerstand tegen cycli van bevriezen en ontdooien

Hoe

1. Oppervlakvoorbereiding

2. Toepassing van het cementbindende middel – Ideal Binder

3. Toepassing van het Sassoitalia®-mengsel

4. Afwerking en egalisatie van het oppervlak

5. Toepassing van de oppervlak-deactivator

6. Reiniging van het oppervlak

7. Aanbrengen van een beschermende sealer (aanbevolen)

FAQ

De combinaties zijn vrijwel eindeloos. Het is mogelijk om alle soorten gemengde aggregaten en kiezelstenen te gebruiken met de 5 kleuren van Colourmix en wit of grijs cement.

Sassoitalia vereist een betonnen dekvloer. Het is niet mogelijk om de bovenkant van 3 cm rechtstreeks op de bitumen beschermlaag te lijmen; voor beoordelingen hierover is het raadzaam om de Ideal Work-installateur te raadplegen.

Absoluut niet; dit is continu versterkte plaat die ter plekke wordt gemaakt en zelfs een zeer hoge weerstand heeft tegen zwaar verkeer.

In dit geval worden de voegen bepaald door de onderliggende dekvloer. In overeenstemming met de bestaande sneden, is het mogelijk om voegen in staal, verweringsstaal, PVC en natuursteen te maken die in veel contexten het esthetische uiterlijk zullen verbeteren. De voegen van de ondergrond moeten op het oppervlak worden gespiegeld.

In gebieden in contact met zeewater of met een koud klimaat, onderhevig aan vries/ontdooicycli, is het mogelijk om een speciaal afdichtmiddel op de gestempelde AQUAPEL-vloer aan te brengen, die het oppervlak waterzout-afstotend en dus bestand tegen extreme invloeden.

In zeer veel beperkte projecten werd Sassoitalia gekozen vanwege de mogelijkheid om lokale kiezels te gebruiken die goed in de milieucontext geïntegreerd waren. Bovendien gaat deze eigenschap gepaard met een zeer hoge weerstand en dat betekent dat deze projecten zeer lang meegaan.

Er is geen eenduidig antwoord op die vraag. Er zijn namelijk een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden: het verkeer dat door de vloer moet worden gedragen, het type en de omstandigheden van de bestaande tegel. Het is essentieel om de hulp van een Ideal Work-installateur te vragen.

Sassoitalia-vloeren bestaan uit een variabele betonnen basis van 8 tot 20 cm plus 3 cm decoratieve laag. De som van de twee massa's definieert de weerstand tegen compressie en dientengevolge de capaciteit om de overgang van auto's en zware voertuigen te dragen.

Nee, de opties variëren van 5 mm tot 20 mm, zowel rond als gesplit. Het is essentieel dat de aggregaten van hoge kwaliteit zijn en uitstekende weerstand tegen compressie hebben. Aggregaten van marmer of lokale rivierkiezelstenen zijn perfect voor Sassoitalia-toepassingen.

Ja, door speciale technieken te gebruiken; het wordt aanbevolen contact op te nemen met een Ideal Work-installateur.

De plaat kan schoon worden gehouden door de oppervlakken te vegen en te reinigen met een normale waterreiniger of andere soortgelijke systemen. Het wordt aanbevolen om de vloer regelmatig te reinigen met water en een normaal neutraal (niet-zuur) reinigingsmiddel.

Sassoitalia bestaat uit een basis en een decoratieve laag van 3 cm. Alleen de dikte van het beton verandert, afhankelijk van het verkeer. Als richtlijn geldt: 6-8 cm, alleen voor voetgangers bestemde gebieden, 8-12 cm, gebieden voor lichte voertuigen, auto's, 13-20 cm, middelzwaar tot zwaar verkeer (auto-vrachtwagens). Deze waarden zijn indicatief en moeten als zodanig worden gebruikt. Het is de verantwoordelijkheid van de ontwerper om de dikte van het beton te bepalen op basis van de belastingen (zelfs incidenteel).

Zeker, door de voegen aan te passen en verschillende kleuren van aggregaten en kleuren te gebruiken, is het mogelijk om vele soorten rozetten en decoraties te maken. Een voorbeeld is te zien in de verwijzing naar het Pinocchio Park.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op