Loading...

Gestempeld beton

Non porre limite alla tua immaginazione.
Personalizza la tua soluzione come meglio preferisci

Waarom kiezen voor Gestempeld beton

Het is uniek en kan worden aangepast

Beperk je fantasie niet: Flat Work®-gestempeld vlakwerk past zich aan aan uw persoonlijkheid. Bedenk een gepersonaliseerd ontwerp dat u zou willen voor uw beton en bespreek het met de experts van Ideal Work®: u kunt de look realiseren door verschillende soorten kleur- en textureringssystemen te gebruiken, zoals gekleurde zuren, vulling van voegen, Griekse tegels of decoratieve rozetten .

Het is praktisch

De gestempelde afwerking van Ideal Work® is monolithisch en daarom niet onderhevig aan inkepingen of verzakkingen. Dit is het grote verschil met vormsluitende of natuursteenafwerkingen, die ook gevoeliger kunnen zijn voor temperatuurschommelingen. De doorlopend versterkte plaat die met Ideal®-systemen is gemaakt, elimineert het probleem van onkruid dat tussen de stenen groeit, waardoor het ideaal is voor wegen, pleinen, fietspaden, trottoirs, voetgangersgebieden, winkelcentra, hotels, kampeerterreinen en pretparken (waarvoor normaal gesproken veel onderhoud vereist is).

Het is solide en robuust

Er zijn situaties waarin een betonnen plaat vereist is om zware belastingen te weerstaan, zoals oprijhellingen voor garages, parkeergarages of vergelijkbare ruimten waar veel verkeer komt. Dit is echter geen goede reden om af te zien van een veel aangenamere uitstraling dan normaal beton. In principe wordt het oppervlak van Ideal Work®-gestempeld beton vóór het gieten behandeld met speciale kleurverharders, waardoor de gewenste kleur wordt gecreëerd en de normale slijtvastheid wordt verdubbeld.

Plus van product

Monolithic
Monolithic The surface is seamless, preventing grass and plant growth
Custom finishes
Custom finishes Infinite variety of colours and combinations
Speed of laying
Speed of laying Fast application process
High wear resistance
High wear resistance

Hoe

1. Oppervlakvoorbereiding

2. Beton plaatsen en nivelleren

3. Toepassing en opname van Colour Hardener

4. Afwerking en egalisatie van het oppervlak

5. Toepassing van het Powder-oplosmiddel

6. Stempeling en afwerking

7. Reiniging van het oppervlak

8. Toepassing van een beschermende sealer

FAQ

Het zijn geen tegels of voorafgestempelde blokken. Alle Ideal Work-vloeren zijn monolithische, doorlopend versterkte oppervlakken, gemaakt op een unieke in de grond gegoten betonnen plaat en zijn daarom niet onderhevig aan verzakking of afzetting. Dit is het grote verschil tussen doorlopend versterkte betonplaten en straatstenen/blokken/tegels of natuursteen, die bovendien gevoeliger zijn voor thermische schokken. Ideal Work elimineert bovendien het probleem van onkruid dat tussen de individuele eenheden goeit, en de gemaakte platen zijn perfect voor wegen, erven, fietspaden, voetpaden, voetgangersgebieden, winkelcentra, hotels, campings en pretparken die gewoonlijk groot onderhoud vereisen.

Afhankelijk van het seizoen en de complexiteit van het terrein, kan een team van Ideal Work-installateurs ongeveer 200 m2 gestempeld beton in 4 á 5 dagen leggen. Enkele uren na voltooiing kan er al over het beton worden gelopen, terwijl zware belastingen moeten wachten op de normale beton- en uithardingstijden. Op basis van de specificaties van het project en de belastingen die hiermee gemoeid zijn, raden we aan dat u een Ideal Work-installateur raadpleegt.

De plaat kan schoon worden gehouden door het oppervlak eenvoudigweg te vegen en te reinigen met een normale waterreiniger of andere soortgelijke systemen. Het wordt aanbevolen om de vloer regelmatig te reinigen met water en een standaard neutraal (niet zuur) reinigingsmiddel. Op basis van het soort verkeer wordt aanbevolen om in de loop der jaren een nieuwe laag beschermende hars aan te brengen om de gestempelde vloer beschermd en mooi te houden. Het wordt aanbevolen om elke 5-8 jaar buitengewoon onderhoud uit te voeren.

Gestempeld beton van Ideal Work heeft het voordeel dat de dekvloer en afwerking in één fase worden gemaakt. De personalisatie van de vormen en kleuren brengt geen extra kosten met zich mee. In tegenstelling tot traditionele stenen of 'self-blocking'-vloeren, is de prijs per vierkante meter de "volledige" prijs, dat wil zeggen dat er geen bijkomende kostenposten zijn, zoals stoepranden, enz.

Door de flexibiliteit van het aanbrengen van dit vloersysteem kunnen kleine en grote oppervlakken worden gecreëerd. Gewoonlijk wordt voor minder dan 30 vierkante meter een vaste prijs gegeven.

Als de hars op de juiste manier wordt aangebracht, beschermt het tegen onbedoeld morsen van olie. Het wordt ten zeerste aanbevolen om olievlekken zo snel mogelijk te verwijderen met water en zeep.

Ideal Work is de leider op de Europese markt.

Opgericht in 1997

Gecertificeerd ISO 9001

Onze producten zijn gestest door onafhankelijke laboratoria

Gekwalificeerde installateurs dankzij constante training

Referenties over de hele wereld

Ideal Work biedt vele soorten texturen en vormen aan, van de meest onregelmatige tot de meest regelmatige. Raadpleeg de print-catalogus om alle mogelijkheden te ontdekken

Over het algemeen is het mogelijk om elk type kleurenschema te maken. Ideal Work biedt meer dan 500 mogelijke combinaties van basis- en toonkleuren. Het is altijd verstandig om uw Ideal Work-installateur te raadplegen voor advies over de meest geschikte combinatie voor uw project.

De ontwerpen en kleuren van Ideal Work bevatten kalkbestendige pigmenten met de maximale weerstand tegen vervaging en schaduwwerking. Deze platen blijven over het algemeen onveranderd omdat de afwerking monolithisch is en verwerkt is in het beton zelf. Bovendien hebben ze extra weerstand tegen ultraviolette stralen omdat ze worden beschermd door de juiste Ideal Work Sealer-hars. Ideal Work-printvloeren worden al meer dan 15 jaar in landen met zeer warme klimaten verkocht en hun esthetische kenmerken zijn visueel onveranderd gebleven.

De kleur komt van de gekozen combinatie van verharder (basiskleur) en oplosmiddel (toonkleur). De verharder wordt verwerkt in het oppervlak van het verse beton, waardoor de vloer de basiskleur krijgt en er onderdeel van wordt. Ideal Work-vloerdesigns en -kleuren blijven in de loop der jaren onveranderd omdat ze een integraal onderdeel vormen van de plaat zelf.

De dikte van de vloer hangt af van het verkeer en het type lading dat de vloer moet dragen. Op basis van deze informatie wordt de dikte, het type en het mixontwerp van het te gebruiken beton bepaald. Als richtlijn gelden in normale omstandigheden de volgende diktes: 8-10 cm, voetgangersgebieden, 13-15 cm, lichte autoverkeergebieden (auto's), 18-20 cm, middelzwaar tot zwaar verkeer (auto's - vrachtwagens). Deze waarden zijn volledig indicatief en moeten als zodanig worden gebruikt. Het is de taak van de ontwerper om de dikte en weerstand van het beton te bepalen op basis van de belastingen (zelfs incidenteel).

Over het algemeen wel: printvloeren kunnen ook op een bestaande dekvloer worden gelegd. In dergelijke gevallen is het belangrijk om de kwaliteit en het soort dekvloeren waarop de nieuwe vloer zal worden gelijmd te beoordelen. Op basis van de beschikbare dikte biedt Ideal Work verschillende technische oplossingen: TOPFLOOR, geschikt voor het maken van vloeren met een dikte van 1-2 cm en BETONTOP, geschikt voor diktes tussen de 2 en 6 cm. Het is altijd de taak van uw Ideal Work-installateur om u te adviseren en te helpen bij het kiezen van de meest geschikte vloer voor uw vereisten.

Om hoogwaardige architecturale oplossingen te realiseren, brengt Ideal Work zijn producten alleen op de markt via bedrijven die de trainingen hebben bijgewoond. De technieken voor het maken van een gestempelde vloer of muur zijn eenvoudig, maar vereisen wel enkele basisbegrippen om mooie en duurzame vloeren te kunnen realiseren. Het toepassen van Ideal Work-producten zonder de nodige expertise kan leiden tot een resultaat van lage kwaliteit. Dit is de reden waarom we volgens ons bedrijfsbeleid onze producten niet verkopen aan ongeschoolde mensen.

In gebieden met een koud klimaat, die onderhevig zijn aan vries/dooicycli of in contact zijn met zeewater, is het mogelijk om een speciaal afdichtmiddel op de gestempelde AQUAPEL-vloer aan te brengen, waardoor het waterzoutafstotend wordt en zo bestand is tegen extreme invloeden.

Er zijn situaties waarin de vloer zeer zware belastingen moet dragen, bijvoorbeeld toegangshellingen tot garages, parkeergarages, enz. Er is geen reden om deze plekken niet een veel aangenamer uiterlijk te geven dan bij standaard betonnen vloeren het geval zou zijn. Door de oppervlakken vóór het stempelen te behandelen met speciale verharders, zorgt Ideal Work ervoor dat de gewenste kleur kan worden verkregen en wordt bovendien de normale weerstand tegen slijtage verdubbeld ten opzichte van gewoon beton.

Net als alle soorten betonnen vloeren, moeten gestempelde vloeren voegen hebben om het natuurlijke krimpscheuren te beheersen. Door voegen te zagen worden de natuurlijke samentrekkingen van het beton gestimuleerd en worden er zo uitzettingsvoegen gecreëerd. Het is de taak van de installateur van Ideal Work om het ontwerp en de indeling van de voegen te bepalen. Om de voegen te maskeren, is het mogelijk Griekse sleutels of randen toe te passen, die zeer speciale effecten op de vloer creëren.

Bekijk de video om meer te weten te komen over het installatieproces van Ideal Work-gestempelde vloeren.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op