Loading...

Microtopping®

Voor binnen en buiten, uw ideeën worden niet belemmerd.
Een innovatief materiaal dat elk oppervlak vernieuwt met een dikte van slechts 3 millimeter.

Waarom Microtopping® kiezen

Innovatief Materiaal: Vernieuw het oppervlak in slecht 3 millimeter

Met een dikte van slechts drie millimeter kunt u met microcement Microtopping® bestaande oppervlakken op verschillende bases (beton, zelfnivellerend, keramisch, hout …) vernieuwen zonder ze te hoeven verwijderen.
Microtopping® is extreem bestand tegen veranderingen in het klimaat, gemakkelijk te reinigen en snel te installeren. Het is ook perfect wanneer vloerverwarming wordt gebruikt.

Van continuïteit tot uw ideeën: vaarwel zichtbare voegen en onderbrekingslijnen

Microtopping® is de ideale oplossing voor diegenen die niet van zichtbare voegen houden, omdat u er ononderbroken oppervlakken mee kunt creëren, zowel binnen als buiten, zonder zichtbare voegen.
Zijn buitengewone eigenschappen maken hem ideaal voor zowel horizontale als verticale oppervlakken, zoals gipskarton- of metselmuren, trappen, badkamers en douchewanden. Microtopping® geeft ruimte aan uw ideeën zonder onderbrekingslijnen.

Kleuren, effecten, afwerkingen… de esthetiek van cement kent geen grenzen

Dankzij de specifieke Color Pack-C-Liquids is het mogelijk eindeloze kleurencombinaties van microcement te mengen.

De kleurintensiteit en kleurtoon variëren afhankelijk van de hoeveelheid product dat verdund is in het polymeer en het type (wit of grijs) van de gebruikte microtopping.

Het is mogelijk om glanzende, gewolkte of verzuurde effecten te bereiken en om fluwelen en decoratieve inzetstukken te creëren voor unieke, gepersonaliseerde afwerkingen met een groot esthetisch effect en elegantie.

Voordelen

Geen verwijdering
Geen verwijdering De vloer kan worden hersteld zonder hem te verwijderen, snel en schoon proces
Minimale diepte
Minimale diepte Minimale dikte, geen wijziging in vloerprofiel
Geen naden
Geen naden Kan worden toegepast op grote oppervlakken zonder onderbrekingen afhankelijk van het bestaande oppervlak
Continuïteit
Continuïteit Kan worden toegepast met doorlopend effect tussen vloeren en muren
Heel persoonlijke afwerkingen
Heel persoonlijke afwerkingen Eindeloze kleurencombinaties met een verscheidenheid aan met de hand afgewerkte structuren

Hoe

Microtopping-vloer (2 basislagen + 2 afwerkingslagen)
A. Oppervlakvoorbereiding
B. Primerapplicatie
1. Applicatie van Microtopping BC in 2 lagen

2. Schuren en reinigen van het oppervlak

3. Applicatie 1e laag Microtopping FC

4. Schuren en reinigen van het oppervlak

5. Applicatie 2e laag Microtopping FC

6. Schuren en reinigen van het oppervlak

7. Applicatie van Ideal PU WB

Microtopping-vloer (basislaag + HP)

A. Oppervlakvoorbereiding

B. Primerapplicatie

1. Applicatie van Microtopping BC in 2 lagen

2. Schuren en reinigen van het oppervlak

3. Applicatie van Microtopping HP

4. Schuren en reinigen van het oppervlak

5. Applicatie van Ideal PU WB

FAQ

In tegenstelling tot de meeste harsen die niet kunnen worden toegepast in buitenomgevingen, is Microtopping ideaal voor externe toepassingen zoals terrassen, voetpaden, zwembadterrassen, veranda's en muren. Microtopping is voorzien van een goede bescherming tegen: waterindringing, klimatologische belasting, dooizouten en UV-stralen.

Microtopping is ideaal voor zowel het realiseren van nieuwe vloeren als het herstellen van bestaande oppervlakken. Een bijzonder kenmerk is dat het kan worden gebruikt op oude houten, keramische en betonnen vloeren zonder dat deze verwijderd moeten worden.

Na een zorgvuldige beoordeling van de onderlaag en met de juiste voorbereiding, kan Microtopping op elk type oppervlak worden geïnstalleerd. Uw Ideal Work-installateur weet hoe hij u advies kan geven over de haalbaarheid van de bewerking en helpt u bij het kiezen van de meest geschikte oplossing voor uw wensen.

Omdat Microtopping slechts 3-4 millimeter dik is, kunt u een nieuwe vloer krijgen zonder de deuren en ramen die zich al in de ruimte bevinden te moeten verwijderen of aanpassen (tenzij de deuren en ramen niet perfect aansluiten op de vloer).

Microtopping heeft een perfecte hechting, zelfs op oppervlakken met vloerverwarming. Het is van fundamenteel belang om een geschikte ondersteuning voor het geïnstalleerde verwarmingssysteem te kiezen. Microtopping heeft een warmtegeleidingswaarde van λ = 0,46.

Microtopping is gemaakt om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen die niet van voegen houden. Het is zowel verticaal als horizontaal toepasbaar, waardoor het maximale continuïteit geeft aan deze oppervlakken. De installateur zal echter beoordelen of het passend is bestaande voegen te behouden.

Ja. Strikte tests tonen aan dat Microtopping na de applicatie- en droogfases geen stoffen in de lucht afgeeft die schadelijk zijn voor volwassenen en kinderen.

Naast dat Microtopping een EC-gecertificeerd product is, is het onderworpen aan meerdere tests.

Met zijn ononderbroken, betoneffect is Microtopping perfect voor het moderne huis en in lijn met de huidige trends op het gebied van interieurontwerp. Microtopping is in staat om bijna elke omgeving uniek te maken, en is op zijn best in een minimale, moderne omgeving waarin het als middelpunt fungeert.

Microtopping leent zich goed voor klassieke, rustieke of antieke settings, waar het de stijl afmaakt met verfijnde discretie.

Ja, in deze settings slaagt Microtopping erin een zijdezachte, gastvrije sfeer te creëren die stijl, klasse en elegantie uitstraalt, maar toch zeer lage onderhoudskosten heeft.

Microtopping is ook perfect in commerciële toepassingen, waar het ervoor zorgt dat de producten op een buitengewone manier worden getoond; het wordt met name aanbevolen voor 'trendy' settings.

Zeker. Microtopping is geschikt voor dit soort toepassingen omdat het een goede bescherming biedt tegen het binnendringen van water. Bij de restauratie of renovatie van bestaande oppervlakken is een passende beoordeling door de installateur vereist, evenals een adequate voorbereiding van de basis.
Bekijk onze galerij om de voorbeelden te zien

Tests tonen de hoge weerstand van Microtopping tegen verschillende belastingen aan. De oppervlakteweerstand is groter dan die van hout. Het is gepast om enkele tips over het onderhoud van het oppervlak in acht te nemen. Zie de veelgestelde vraag: "Hoe u na verloop van tijd een perfect uiterlijk behoudt".

Ja, het kan op elk type oppervlak worden gebruikt, mits het op de juiste manier wordt behandeld. Het is echter niet aan te raden om er kokend hete voorwerpen op te plaatsen, het aanrecht te gebruiken voor snijwerk of om agressieve stoffen achter te laten op het oppervlak, zoals citroensap of azijn.

Dankzij de speciale vloeibare kleurstoffen van Color Pack-C is het mogelijk om vele kleurencombinaties te verkrijgen. De intensiteit en kleurtint variëren, afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte kleurstof. De kleurentabel biedt slechts een globaal overzicht: het is de taak van de installateur om monsters te leveren op basis van de verzoeken van de klant. Het is ook mogelijk om effecten te creëren zoals gepolijst, zijdeachtig, gewolkt en verzuurd beton, evenals schaduwen en decoratieve inzetstukken om unieke, gepersonaliseerde afwerkingen met een grote esthetische impact en elegantie te vormen.
Bekijk de grafiek met het kleurenpakket

Zeker. U kunt het oppervlak schuren/opruwen en Microtopping opnieuw aanbrengen. Deze procedure is met name handig voor het herstellen en vernieuwen van oppervlakken, zoals bijvoorbeeld bij verandering van gebruik van commerciële ruimten.

Als richtlijn is er ongeveer een week nodig voor 100 m2. Maar de applicatietijden zijn afhankelijk van de complexiteit en het type installatie. In het geval van een bestaand oppervlak kan dit enkele dagen langer duren vanwege de noodzakelijke beoordeling en voorbereiding van de basis.

Microtopping heeft specificaties die vergelijkbaar zijn met die van een houten vloer van topkwaliteit. Dit materiaal heeft een uitstekende weerstand en is geschikt voor gebruik als vloer- en wandbekleding. Microtopping is echter niet vergelijkbaar met keramische oppervlakken, wat een heel ander materiaal is en zeer verschillende productieprocessen met zich meebrengt.

Alle oppervlakken, zelfs de meest resistente, kunnen worden bekrast. Denk aan staal (de carrosserie van auto's) dat gemakkelijk kan worden bekrast als het wordt blootgesteld aan druk van scherpe voorwerpen. Zoals met alle oppervlakken, zullen deze krassen het duidelijkst zichtbaar zijn op zeer glanzende en gladde oppervlakken. Om deze reden raden we een ondoorzichtige afwerking en een meer materieel effect aan. Als u krassen wilt verwijderen, kan buitengewoon onderhoud worden uitgevoerd, zoals bij houten oppervlakken.

Ja, zware, scherpe voorwerpen kunnen beschadigingen veroorzaken aan Microtopping-oppervlakken.

Ideal Work biedt een zeer breed aanbod aan bescherming. De keuze van de juiste bescherming hangt af van de vereisten van de eindklant. Er zijn oplosmiddelen en op water gebaseerde producten. Hoewel de harsbehandeling de vloer beschermt tegen snelle indringing van per ongeluk gemorste vloeistoffen, is het goed om te onthouden dat alle vloeibare stoffen, vooral die het meest worden gebruikt in de huishoudelijke omgeving zoals wijn, oliën, azijn en koffie, snel moeten worden verwijderd van alle Microtopping-oppervlakken voordat ze dieper kunnen doordringen. Vooral ijs heeft bijzonder penetrerende eigenschappen.

Bepaalde effectieve voorzorgsmaatregelen worden aanbevolen: a) zorg voor een deurmat bij de ingang naar het huis die stof, zand en schurende deeltjes kan tegenhouden b) regelmatig vegen of stofzuigen c) beschermend vilt onder meubels gebruiken, vooral onder meubels die vaak worden verplaatst, zoals stoelen d) als het nodig is om zware meubels te verplaatsen, is het raadzaam om een wollen doek onder de poten of het voetstuk van het meubilair te plaatsen om lelijke strepen te voorkomen e) bescherm de vloer met karton, wollen dekens of nylon platen voordat u gaat schilderen, elektrische klussen of loodgieterswerk gaat uitvoeren, of meubels gaat verplaatsen.

Het schoonmaken van een Microtopping-vloer is heel eenvoudig. Een vochtige doek volstaat om de oppervlakken te reinigen, met toevoeging van een beetje neutraal reinigingsmiddel voor vloeren (bijvoorbeeld PERFETTO! Ideal Work: een specifiek reinigingsmiddel voor decoratieve Ideal Work-oppervlakken). Het wordt aanbevolen om de vloer periodiek te behandelen met beschermende, oppervlakkige producten op basis van zelfpolijstende was die in water is gedispergeerd (bijvoorbeeld Ideal Cera) of bijenwas (bijvoorbeeld EASY WAX). Schoonmaakmiddelen op basis van zeep, zuur, ammoniak, chloor of abrasieve reinigingsmiddelen zijn absoluut verboden. Het wordt aanbevolen om alleen NIET AGRESSIEVE, neutrale PH-reinigingsmiddelen te gebruiken.

De gebruikte kleuren hebben de maximale weerstand tegen UV-stralen en de beschermende behandelingen zijn niet onderhevig aan vergeling. Zoals bij alle soorten materialen (zie bijvoorbeeld autolakwerk), is na constante blootstelling aan het licht van de zon en de maan lichte verkleuring in de kleuren mogelijk, wat niet als een defect kan worden beschouwd.

Zeker. Microtopping heeft een hoge weerstand tegen slijtage en wordt ook aanbevolen voor het aanleggen van oprijplaten, parkeergarages en opritten. In deze gevallen wordt alleen de Microtopping Base Coat-versie toegepast, die er ook voor zorgt dat het materiaal slipvast is. Bedenk ook dat de weerstand tegen gemotoriseerd verkeer wordt gegeven door de dikte van de ondersteuning. Bij het herstellen van oude vloeren, is het verstandig om de condities te controleren en de dikte van de ondersteuning te achterhalen.

Tests van de hittebestendigheid uitgevoerd op het materiaal lieten uitstekende resultaten zien. Microtopping werd verwarmd tot een temperatuur van 115 ° C zonder enige gebreken te vertonen. Het is echter niet raadzaam om kokende voorwerpen direct op het oppervlak te leggen, dus er moeten geschikte hittebestendige matten worden gebruikt. Bovendien wordt in het geval van keukenbladen aanbevolen om een geschikte snijplank te gebruiken, waarbij snijden of hakken direct op het blad wordt vermeden.

Ideal Work biedt verschillende soorten beschermende behandelingen die, naast een uitstekende weerstand tegen de absorptie van vloeistoffen en vlekken, het uiteindelijke effect van het oppervlak bepalen. Het is mogelijk om te kiezen tussen SHINY, OPAQUE, SATIN of NATURAL-effecten. Afhankelijk van het type project, interieur of exterieur, de vereiste technische specificaties en het uiteindelijke gewenste effect, is het de taak van de installateur om advies te geven over de meest geschikte bescherming.

Ideal Work Microtopping is geen hars, maar een cement-polymeer coating voor gebruik als decoratieve afwerking (dikte 2-4 mm) voor binnen- en buitenoppervlakken. Microtopping wordt beschouwd als een voorbeeld van een coating met een grote architecturale en esthetische waarde, en is samengesteld voor het bekleden, herstellen en reproduceren van verticale en horizontale oppervlakken, waarbij het veelgevraagde effect van "cement afgewerkte" vloeren wordt verkregen. Het materiaal kan handmatig worden geëgaliseerd.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op