Loading...

Luisteren, harmonie en een voortdurende zoektocht: we hebben het over interieur design met architect Sara De Ronchi

Sara de Ronchi

Wanneer is je studio opgericht?

Mijn interieur design studio S+DR is opgericht in 2003, toen ik na een lange professionele carrière binnen een prestigieus design bedrijf ervoor koos om freelancer te worden.

 

Wat heeft je ertoe gebracht om je eigen studio op te richten?

Ik wilde mezelf uitdrukken en de behoeften van elke klant interpreteren; ik wilde deze behoeften aanvullen met mijn esthetische smaak en professionele vaardigheden.

 

Welke doelen streef je na?

Mijn missie is om de huizen van mijn klant nieuw leven in te blazen, om mijn vaardigheden en expertise te gebruiken om problemen op te lossen die zich kunnen voordoen in het interne designveld, zoals de distributie van de ruimte, door de ruimte op een handige manier te organiseren en geschikt te maken om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Sara de Ronchi

Wat zijn uw vakgebieden en wat is uw onderscheidend vermogen?

Ik ben gespecialiseerd in interieur-design in de woonsector. Ik bied design-advies voor zowel in te richten ruimtes (woonkamers, op maat gemaakte inrichting, op maat gemaakte keukens) als voor gebouwen die gerenoveerd moeten worden. Herstructurering is een complexe discipline, want het vereist een mechanisch, elektrisch en lichtontwerp, plus de juiste, sympathieke keuze van materialen, meubels, kleuren, lampen en gordijnen.

Ik luister graag naar de klant, begrijp zijn behoeften en neem deze mee in de keuzes. Ik hou ervan om omgevingen te creëren die mijn klanten weerspiegelen en zich hier comfortabel en op hun gemak laten voelen.

Sara de Ronchi

In sommige van uw projecten heeft u besloten de producten van Ideal Work te gebruiken; om welke esthetische / technische redenen?

Ik ben een groot voorstander van Microtopping, samen met een van de nieuwste producten van Ideal Work, Lixio; het zijn beide zeer veelzijdige oppervlakken en geschikt voor zowel nieuwe projecten die gericht zijn op een moderne, minimalistische stijl als renovatieprojecten zoals een huis in een historisch centrum. De producten zijn gemakkelijk te onderhouden en het grootste voordeel is misschien wel de zeer geringe dikte, waardoor er grote esthetische prestaties kunnen worden geleverd die passen bij de materialen die al op de bouwplaats aanwezig zijn.

Bovendien bieden deze producten een grote keuze aan kleuren die een bijna ambachtelijke ontwikkeling van het uiteindelijke project mogelijk maken.

Wat is het belangrijkste voordeel van deze keuze?
Zo’n geringe dikte maakt het mogelijk om nette oppervlakken te creëren met een fijne minimale en eigentijdse uitstraling.

 

Wat zijn uw doelstellingen en projecten voor de nabije toekomst?
Ik wil mijn professionele vaardigheden blijven verrijken, mijn tijd en energie investeren in onderzoek en nooit stoppen met leren. Mijn doel is om mijn klanten een steeds toenemende en evoluerende kwaliteit en diversiteit aan expertise te bieden.

 

Wat betekent “Schoonheid” voor jou?
Het is moeilijk om schoonheid te vinden, vooral de laatste jaren. Ik zoek schoonheid in eenvoudige dingen, door het overbodige weg te nemen ten gunste van harmonie van kleuren en vormen.

Arch. Sara De Ronchi