Loading...

Interview met Nicole Struppert

Wat is schoonheid voor jou?

Voor mij komt de ware schoonheid van binnenuit. Het weerspiegelt de emotionele toestand van het innerlijk. Hoe meer ik mijn geest openstel en me met mijn lichaam en ziel verbindt, hoe meer ik in staat ben om schoonheid in het dagelijks leven te zien.

Deze vraag is echter vrij complex, omdat schoonheid zeer subjectief is en iedereen het op een andere manier waarneemt. Mijn idee van schoonheid kan heel anders zijn dan die van jou, maar dat betekent niet dat een van de twee slecht is.

Zoals ze zeggen, “Schoonheid schuilt in de ogen van de toeschouwer.”

Hoe beïnvloedt schoonheid je werk?

Ik ben altijd gefascineerd geweest door het interpreteren van vormen en het proberen te begrijpen van de verborgen intentie in het architectonische ontwerp. Mijn ware passie is het focussen op het essentiële en het zoeken naar een minimale esthetiek.

In mijn foto’s neem ik graag kleine fragmenten van de architectuur uit de context en recreëer het onderwerp en de ruimte met een geheel nieuwe betekenis. Dit is mijn manier om te communiceren hoe ik architectuur, stedelijke ruimtes en het leven zie en ervaar.

Het gaat erom de ruimte vast te leggen en de essentie van een plek te verwerken tot een foto. In dit proces voel ik me meestal als een architect die de ruimte binnen het frame van de camera probeert vast te leggen.

Zou je ons iets willen vertellen over je werk en je toekomstige projecten?

Fotograferen betekent voor mij dat ik de verbinding met het object en de ruimte die ik wil fotograferen, vertraag en voel. Daarom besteed ik veel aandacht aan mijn zintuigen en probeer ik de sfeer te voelen voordat ik de foto neem. Het is een soort meditatieproces.

Momenteel ben ik niet bezig met een bepaald project. De afgelopen jaren was ik erg geïnteresseerd in het focussen op de relatie tussen architectuur en mensen in de stedelijke ruimte. Dit jaar heb ik een project afgerond waarbij ik de visuele verhalen in de natuur en het landschap heb verkend om de overgang en verandering van de reis in het leven te onderzoeken.

Een paar maanden later begon ik geïnteresseerd te raken in het verkennen van de relatie tussen minimalistische architectuur die je kunt vinden in landschappen en natuur, vooral in de Alpen. Ik ben nog steeds bezig met onderzoek en studie, maar ik denk dat het zich kan ontwikkelen tot een nieuw en interessant project.

// NICOLE STRUPPERT
// 16 oktober 2019

 

Info:
http://nicolestruppert.com/
www.instagram.com/nicolestruppert/
www.womeninphotography.info/
www.instagram.com/womiphotography/

Bio.

Nicole Struppert’s fotografisch werk richt zich op geometrische en minimalistische composities en reportagefotografie. Haar foto’s zijn een getuigenis van haar oog voor vorm, compositie en de observatie van het hedendaagse leven.

De architectuurfotografie van de kunstenaar lijkt atypisch in haar abstractie. In plaats van een breed opgezette weergave van het uitzicht, concentreert ze zich op de details van het ontwerp. Ze fotografeert kleine architecturale fragmenten die uit hun context zijn gehaald en geeft het object en de ruimte een nieuwe betekenis.

In 2019 begon ze de visuele verhalen in de natuur en het landschap te verkennen om de overgang en verandering van de reis in het leven te onderzoeken.

Tussen 2012 en 2017 werkte ze aan een langlopend project voor een documentaire over Shoreditch in Oost-Londen.

Naast haar persoonlijke en commerciële werk heeft ze als freelance fotograaf gewerkt voor de dpa:picture alliance, waar ze het leven rondom de Olympische Spelen van 2012 in Londen en tijdens presidentsverkiezingen in datzelfde jaar vastlegde.

In 2018 werd Struppert als enige van de 10 fotografen uit Duitsland gepubliceerd in het boek “Streetfotografie – Made in Germany” van Rheinwerk Verlag. Een boek dat mensen die geïnteresseerd zijn in straatfotografie inspireert. Haar werk is internationaal tentoongesteld en gepubliceerd in verschillende media.

Sinds 2015 is zij tevens oprichter, redacteur en curator van de Website WOMEN IN PHOTOGRAPHY. Een website die is opgericht om vrouwelijke fotografen een platform te bieden om hun werk te tonen, te inspireren en aan te moedigen op hun reis als fotograaf!

Nicole Struppert (Duitsland, 1969) woont en werkt in München en Londen.