Loading...

EEN PASSIE, EEN VISIE, EEN BEDRIJF 

Ideal Work is ontstaan door een aannemer en betonvakman: Maurizio Pontello. Hij zag dat beton een esthetisch aantrekkelijk en veelzijdig bouwproduct kon zijn.

In de jaren 80 en 90, toen Maurizio werkte als ambachtsman, waren de opties voor sierbeton gering en werd daarnaast niet echt gewenst door de Italiaanse markt. Marmer en tegels werden als superieur beschouwd en waren meer geliefde alternatieven.

Desalniettemin, geloofde Maurizio dat sierbeton een uniek en mooi materiaal bij uitstek kon worden als het in samenwerking met ambachtslieden werd geproduceerd, in plaats van in geïsoleerde productiefaciliteiten ver van ambachtslieden.

Maurizio legt uit:

«Toen ik een monteur was, wilde ik dat mijn leverancier meer was dan alleen een verkoper. De ideale leverancier zou mijn behoeftes begrijpen en een partner zijn. Ik stelde me voor dat de leverancier de werf zou bezoeken en ideeën en suggesties zou uitwisselen. Ik was ervan overtuigd dat ik leveranciers kon helpen, betere producten op de markt te brengen en dat zij mij konden helpen met het verbeteren van mijn vaardigheden. We hebben Ideal Work opgericht om de ideale leverancier/partner te zijn»

Met deze visie in gedachten, verscheen Ideal Work op die italiaanse markt.

 

In 1997, ging Maurizo samenwerken met Luca Seminati, een ondernemende en ijverige jonge man die aanleg had voor het overbrengen van de mogelijkheden van sierbeton. Maurizio werkte aan productformulering en -ontwikkeling en bracht ook technische kennis over op Luca. Luca, op zijn beurt, richtte zich op het uitbreiden van het bedrijf tot een leverancier die meer was dan alleen een verkoper.

 

Maurizio en Luca hebben Ideal Work opgericht als producent en leverancier van sierbeton en daarnaast ook nog een collega te zijn voor vaklui op het gebied van beton. De ideeën en suggesties van de vakmensen van Ideal Work inspireerden tot de ontwikkeling van nieuwe beton formules en bredere productlijnen.  Tegelijkertijd bood Ideal Work de applicateurs hoogwaardige technische support.

 

Binnen enkele maanden na de opening organiseerde Ideal Work haar eerste opleiding voor applicateurs – opleidingen en ondersteuning na de opleiding hebben altijd het meeste bijgedragen aan het succes van Ideal Work.

Ideal Work’s uitgebreide productlijnen, en de vaardigheden van haar ambachtslieden, bewezen aan de Italiaanse markt, en daarbuiten, dat sierbeton een ongeëvenaarde flexibiliteit en schoonheid biedt, én praktisch is in gebruik en toepassingen. In de loop der decennia bezocht Ideal Work duizenden bouwterreinen in meer dan 80 landen en werd de Europese leider in decoratieve oppervlakken.

De vooraanstaande architecturale projecten waarin Ideal Work oppervlakten zijn verwerkt, zijn: de Prada Foundation (Milaan), het UCCA Dune Art Museum (Beijing), het Messner Mountain Museum (Bolzano, Italië), de Kanaal Apartments (Antwerpen), de Silo Apartments (Kopenhagen), het Founder’s Office (Abu Dhabi), Eataly (Milaan, Koeweit, Londen), Adidas-winkels, het Joali Resort (Malediven), het Kazan Palace Hotel (Rusland) en de winkels van Nike en Adidas.

In oktober 2020, is Ideal Work overgenomen door Bostik, wat onderdeel uitmaakt van de franse groep Arkema, een wereldwijde partner met over 20,500 werknemers in 55 landen. Onderdeel zijn van Bostik, biedt de middelen en ondersteuning voor vooruitgang van productonderzoek en- ontwikkeling op een hoger niveau. Het verenigt ook een nog bredere gemeenschap van bekwame ambachtslieden.

Ideal Work is opgericht met als doel het centraal staan van ambachtslieden en is nog steeds trots dat het vandaag de dag in deze richting verder gaat. Het aanbieden van oplossingen, inspiratie, vaardigheden en een podium voor ambachtslieden wereldwijd. Het bedrijf blijft zich inzetten om ambachtslieden in staat te stellen interne en externe decoratieve afwerkingen te creëren die de visie van architecten, ontwerpers en klanten tot leven brengt.