Loading...

Warme verlichting en een ontspannen sfeer voor een Chinees café dat in het teken staat van minimalisme. In deze ruimte laat Microtopping® zich van zijn beste kant zien door de ruimtes met continuïteit te verbinden.

Het Café 1402 dat zowel binnen als buiten oud en nieuw omarmt, springt vanaf de hoofdweg bij de westelijke ingang van het Aranya district, waar het wemelt van de binnenlandse toeristen en dat gelegen is langs de kust van de Bohai zee, in China, meteen in het oog.  Bij deze locatie die recent gerenoveerd is, is aan de buitenkant de bestaande bouwstijl in rode baksteen met een schuin dak gehandhaafd, terwijl het aan de binnenkant een verscheidenheid aan nieuwe vormen en ruimtes presenteert, zoals een opnieuw uitgevonden binnenplaats die gevormd wordt door de grote glazen wanden die opgetrokken zijn en die een echte blikvanger is.

Binnen heeft het bureau Studio B.L.U.E. Architecture dat het project heeft verzorgd een nieuwe ruimte aan het bestaande gebouw toegevoegd: de rechthoekige doos vormt zo een nieuwe café-ervaring die de functionele behoefte aan zitplaatsen, wachtruimte, bar, etalage en landschap integreert en zichzelf omtovert tot een open ruimte die gasten een verscheidenheid aan verschillende ervaringen biedt.

De betonnen doos die zich uitstrekt naar de straat definieert een nieuwe visuele focus, die de nieuwsgierigheid wekt om de ruimte te verkennen, mede dankzij het contrast tussen de oude rode bakstenen en de nieuwe betonnen ruimte. Deze nieuwe glazen gevel is voorzien van volledig bedienbare vouwdeuren en ramen die uitkijken op zowel het plein als het terras, waardoor de interactie tussen binnen en buiten wordt vergroot. Het middelste gedeelte van de doos is onderverdeeld in semi-privé zitjes en ruimtes met verschillende trappen, om de gasten enerzijds maximale rust en intimiteit te bieden en anderzijds het plezier van delen. Over het algemeen heeft de bezoeker het gevoel dat hij een open ruimte betreedt, maar tegelijkertijd heeft hij veel nissen waar hij privacy kan zoeken en onder het genot van een drankje naar buiten kan kijken.

Buiten is een kruisvormig plateau gecreëerd dat helpt om de visuele continuïteit tussen binnen en buiten te behouden, waarbij de zitjes buiten tegelijkertijd worden opgesplitst in vier zones. Zelfs het vaste buitenmeubilair is gemaakt van beton, waardoor de continuïteit en visuele integriteit wordt versterkt.

In deze overwegend op beton gebaseerde omgeving kon Microtopping® niet ontbreken, de oplossing van Ideal Work® waarmee met een dikte van slechts 3 mm elk type oppervlak, zowel horizontaal als verticaal, bedekt kan worden en waardoor het oppervlak een materieel en fluweelachtig uiterlijk krijgt. Microtopping®, dat ideaal is in geval van renovaties, heeft in het Café 1402 een gevoel van continuïteit tussen de ruimtes weten te geven, wat bijdraagt ​​aan de ontspannen sfeer die je er inademt, ook dankzij de groenelementen, die een harmonieus geheel vormen met de context.

Datum: 2020

Plaats: China

Architect: B.L.U.E. Architecture Studio

Oplossingen gekozen voor 1402 Coffee Shop