Loading...

In Londen gaat Lixio®+ van Ideal Work op elegante wijze samen met de architectonische interpretatie van de nieuwe hedendaagse barok ontworpen door Orms Architects.

Een gebouw dat uitblinkt op het gebied van duurzaamheid, buitengewoon prettig om in te verblijven dankzij de verfijning van de interieurelementen en materialen, zoals de Lixio®+ oplossing van Ideal Work. Deze oplossing verleent alle luister van de oude traditie van Venetiaanse vloeren, in combinatie met een ecologisch verantwoord productieproces, een esthetisch waardevol uiterlijk en een eindresultaat met uitmuntende prestaties.

Een pand van historisch en cultureel belang, genaamd 16 Old Bailey, heeft dankzij door het architectenbureau Orms Architects doordachte accurate en nauwgezette restauratiewerkzaamheden en dankzij een slimme keuze van bouwoplossingen en materialen, de erkenning BREEAM Excellent, EPC A (Energy Performance Contract) en Wired Certified Platinum verkregen.

Het 16 Old Bailey biedt vandaag de dag een moderne, gezonde en hoogwaardige werkruimte. Als men het gebouw binnenkomt en langs de hoofdreceptie loopt, komt men in een elegante ruimte met dubbele hoogte, die ontworpen is om aan te sluiten bij de imposante Edwardiaanse barokgevel, een element dat ongetwijfeld van historisch en kunstzinnig belang is.

De inrichtingselementen die we binnen aantreffen zijn van de hoogste kwaliteit en dit geldt ook voor alle materialen die voor het project zijn gekozen. Voor de oppervlakken is de keuze gevallen op het Lixio®+ systeem van Ideal Work, verwerkt in de tinten grijs, wit en ijsblauw (Grey, White en Ice Blue).

Deze coatingsoplossing neemt de klassieke compositiestijlen over en herinterpreteert deze volgens moderne esthetische maatstaven, een keuze die perfect op één lijn is met de opzet van het architectonische herstelproject in kwestie.

Lixio®+ van Ideal Work is een cementgebonden coating die schoonheid weet te combineren met maximale technische prestaties, zoals weerstand tegen slijtage door intens verkeer en onderhoudsgemak, wat ideaal is in een ruimte die toegankelijk is voor veel mensen.

Door deze kenmerken bleek Lixio®+ de ideale oplossing te zijn voor dit bouwwerk en kwam dit materiaal uitstekend van pas bij het werk van het architectenbureau Orms.

Voor dit bouwwerk in de City of London, gelegen op korte afstand van de Royal Courts of Justice en de Inns of Court, wist Ideal Work een oplossing te bieden die precies aansloot bij wat de ontwerper en de opdrachtgever nodig hadden.

Het project, dat het iconische omhulsel van het oorspronkelijke bouwwerk intact wist te houden, beantwoordt exact aan de eisen van het moderne Londen en biedt een tijdloos ontwerp en hoewel het “hedendaags” functioneel is, is het tot genoegen van de gasten voorzien van adembenemende panoramische terrassen die uitkijken op het Old Bailey High Court en de City.

Vandaag is het bouwwerk uitgekozen voor de AJ Architecture 2022 Workplace Project Award, die uitmuntend design in de UK bekroont.

Date: 2022

Place: London, UK

Designer: Orms Architects

ph: Seveer Media

Oplossingen gekozen voor 16 Old Bailey