Loading...

Lixio®+ Ideal Work® om de bar / toonbank in de nieuwe zaak van de broers Alajmo, Amor in Farm, op de locatie H-Farm Campus te bekleden.Eenvoud, een uiterst moderne uitstraling en een knipoog naar de traditie worden gecombineerd in de inrichting van de hand van Philippe Starck.

Bekijk de video

We bevinden ons op de H-Farm Campus, de grootste en belangrijkste innovatie- en opleidingshub in Europa: dit is exact de locatie waar Amor in Farm, de nieuwe fast casual zaak van de Alajmo Group, zich bevindt. Maar liefst 320 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen met ruimtes om te eten, te studeren en te relaxen terwijl je uitkijkt op de grote bibliotheek die ontworpen is door het bureau Rogers Stirk Harbour + Partners (RSHP), het freestyle skatepark en de BMX pump track.

Het enogastronomische aanbod is gericht op jongeren en is gebaseerd op het concept van authenticiteit van de ingrediënten, de lichtheid en het belang van smaak, in perfecte harmonie met de stijl die kenmerkend is voor de keuken van de broers Alajmo. Maar bij Amor H-Farm is er nog meer: de keuken sluit perfect aan bij het ontwerp, dat van de hand van Philippe Starck is. De stijl van de zaak is de synthese van de ontmoeting van creatieve zielsverwanten, Alajmo en Starck, die de dingen die zij doen blijven bekijken met de echtheid en frisheid gezien door de ogen van een kind. Bij binnenkomst springen meteen de iconische vergulde maskers in het oog, die doen denken aan de Venetiaanse traditie en die zowel grootschalig op de buitengevel, als een moderne bukranion, als kleinschalig in de vorm van wandlampen op de binnenmuren prijken. Langs de glaswanden zijn hydrocultuurgewassen geplaatst, een soort verticale moestuin die gelinkt is aan de kookfilosofie van Massimiliano Alajmo.

De sfeer die je inademt is vergelijkbaar met die van een grootstedelijk koffiehuis dat naar het Venetiaanse platteland is overgeplaatst: je ziet houten stoelen en leren banken gecombineerd in boekenkastmodules, etnische invloeden, die uitkomen in de zwart-witte stof van de kussens en de monochrome kelims die op de vloer zijn getekend. Alles is heel eenvoudig en rechtlijnig, zoals de geometrische en strakke bar / toonbank: voor het realiseren ervan werd Lixio®+ van Ideal Work® gebruikt, de innovatieve en moderne decoratieve coating die de prestige van de oude Venetiaanse techniek opnieuw kan creëren met een dikte van slechts enkele mm.

Klassieke elegantie, historische charme, de glans en het prestige van marmer: Lixio®+ is een combinatie van oude tradities en moderne trends en binnen de context van Amor in Farm slaagt het erin om een originele touch te geven en toch in lijn te blijven met de harmonie van het geheel.

Datum: 2021

Plaats: H-Farm, Treviso, Italië

Ontwerpers: Philippe Starck

 

Oplossingen gekozen voor Amor Restaurant in H-Farm