Loading...

Een appartement met uitzicht op zee in de bekende Venetiaanse stad Jesolo, dat volledig verbouwd is naar het ontwerp van ANK Architects: om het doel van het project te bereiken, namelijk de ruimtes optimaliseren om ze ruim en modern te maken, heeft Ideal Work de perfecte voorzet kunnen geven: Nuvolato Architop®, een doorlopend en naadloos oppervlak met een brutale en eigentijdse uitstraling.

Een huis aan zee met een eigentijdse uitstraling dat in staat is om de ruimtes groot te laten ogen op een oppervlakte met een grootte van slechts 77 vierkante meter.

Goed georganiseerde en slim ingedeelde ruimtes in een appartement dat zich verticaal ontwikkelt en uitkomt op een groot terras met uitzicht op zee.

Één van de keuzes van het bureau ANK Architects dat het interieur ontworpen heeft was om lichte kleuren en eenvoudige lijnen toe te passen om de vertrekken lichter te maken en de lichtinval te versterken. Een riant raam, dat als het ware een verbindingsdeur tussen binnen en buiten vormt, een keuken in de tinten van de zee, ontworpen om de eentonigheid van een minimalistisch kleurenschema te doorbreken en Nuvolato Architop® van Ideal Work om het concept van continuïteit naar het hoogste niveau te tillen.

Het resultaat dat verkregen is, is een pittig effect dat is gecreëerd met robuuste materialen zoals cement.

De cementgebonden oplossing voor vloeren Architop stelt met een paar millimeter (3-4 mm) in staat om de dikte- en gewichtsgrenzen van traditioneel (glad) beton te overwinnen, terwijl het de schoonheid en de sterkte ervan toch behoudt. Dit is mogelijk terwijl de aandacht voor details blijft, waardoor een hoge esthetische waarde wordt gecreëerd in verschillende kleuropties. Het kan binnen en buiten worden gebruikt en kan op elke ondergrond worden aangebracht, zelfs bij vloerverwarming. Het is ideaal voor het vernieuwen van bestaande vloeren zoals vloeren van beton, keramische tegels, marmer of dekvloeren van zand-cement, waarbij het niet nodig is om het oude oppervlak te verwijderen.‎

Hetzelfde product werd ook gebruikt voor de badkamer, die perfect ingepast is in het moderne en compacte ontwerp met neutrale kleuren dat het hele huis kenmerkt, om onderbrekingen tussen de ene ruimte en de andere te vermijden. Deze oplossing, gesigneerd door Ideal Work, heeft namelijk goede bestendigheidseigenschappen tegen chemicaliën en is slijtvast, waardoor het ook geschikt is voor de badkamer; bovendien is het praktisch en snel schoon te maken in vergelijking met klassieke tegels.

Date: 2022

Locatie: Jesolo, Italië

Designer: ANK Studio

Ph: Luca Casonato

Oplossingen gekozen voor Appartement PBR in Jesolo