Loading...

Minimalistisch materiaal laat het interieurdesign schitteren

Het nieuwe atelier van ontwerper Michele Marcon ligt aan de voet van de beroemde stad Treviso en ziet er van buitenaf uit als een koloniaal geïnspireerde loft, van de minutieuze lijnen en dubbel geplaatste daken tot de grote glazen ramen die de witte muren doorsnijden.

In het interieur komt de ‘less is more’ ontwerpstijl van het gebouw volledig tot zijn recht. Binnenin wordt de ruimte gekenmerkt door strakke lijnen en eenvoud en wordt elke esthetische en functionele keuze gemaakt in naam van het minimalisme: de sleutelelementen zijn de vlakke deur- en raamkozijnen en plinten, evenals het geheel witte meubilair en het plafond met zijn witte balken en Corian-beklede draagbalk.

Als onderdeel van dit concept van ruimte en in lijn met de logische en lineaire indeling van het gebouw, moest een bekleding worden gekozen voor de vloer en elders die het concept van continuïteit oproept, waardoor het designobject binnenin wordt benadrukt.

Microtopping bleek de meest geschikte oplossing te zijn, omdat het monolithische vlakken zonder voegen kan creëren en zo de ruimte kan vergroten, waardoor een eenvoudige maar geraffineerde omgeving ontstaat en balans, harmonie, warmte en elegantie wordt gecreëerd.

Deze bekleding werd ook gebruikt voor bepaalde meubels zoals de boekenkast, de vergadertafel, de open haard en de trap.

Het project van Ideal Work werd in 15 werkdagen voltooid en omvatte het aanbrengen van lichtgrijze Microtopping op de meubels en 150 vierkante meter aan vloeren en badkamer-vloeren. Bij het werken in de buurt van de vlakke plinten moesten de grenzen zeer zorgvuldig worden opgevolgd. Dankzij de precisie en professionaliteit van ons team waren de behaalde resultaten uitstekend.

 

Datum: 2013

Plaats: Asolo, Italië

Designer: Architect Michele Marcon

Oplossingen gekozen voor Architectuur bedrijf in Asolo

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op