Loading...

Microtopping als vloer- en tegenlaag voor een bar in Scandinavische stijl

Frudisiac, een nieuw café in Boekarest, is Scandinavische stijl op zijn best: grote en lichte ruimtes, lichte kleuren, functioneel meubilair en natuurlijke materialen zoals hout. Tegen deze achtergrond combineert de Microtopping-vloer perfect met het hout, waardoor het interieur een natuurlijke uitstraling krijgt. Het is een neutrale ondergrond die uitstekend geschikt is voor designruimtes, die bovendien gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is en die bestand is tegen lekkage en vlekken. Daarom werd hij ook gebruikt om de bar te bekleden, waardoor er een aangenaam gevoel van continuïteit naast de vloer ontstaat.

Frudisiac is een café met een focus op biologische producten en een ontwerp dat sterk geïnspireerd is op de Scandinavische stijl, bedacht door NANA (Not a Number Architects). De volledig zwarte buitenkant is stijf en hoekig, maar het interieur herbergt een warme en gastvrije designruimte. Geïnspireerd op de Scandinavische stijl is de omgeving een open ruimte waar licht hout domineert. Om de ruimte nog groter en helderder te laten lijken, hebben de eigenaren grote ramen en, het belangrijkste, Microtopping geïnstalleerd.

Het opvallendste kenmerk van de ruimte is de rook-kleurige Microtopping-vloer, die in contrast staat met het hout. Dit heeft als effect dat de ruimte wordt vergroot en een lichte en natuurlijke uitstraling krijgt.

Microtopping is niet alleen gekozen omdat het innovatief is en als neutrale achtergrond kan dienen voor designruimtes, maar ook omdat het gemakkelijk te reinigen en in perfecte staat te houden is. Een eigenschap die vooral welkom is op openbare plaatsen waar eten en drinken wordt genuttigd. Als het materiaal goed wordt behandeld, is het ook bestand tegen zwaar voetverkeer zonder schade. Microtopping werd ook gebruikt om de bar zelf volledig te bekleden, waardoor deze zeer water- en vlekbestendig is.

 

Datum: 2014

Plaats: Boekarest, Roemenië

Designer: NANA, Not a Number Architect

Oplossingen gekozen voor Bar Café Frudisiac

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op