Loading...

Een oase van welzijn en rust gaat schuil achter de gevels van een historisch gebouw, dat gerestaureerd is om de gasten te verwelkomen in kamers die voorzien zijn van alle functionele en esthetische gemakken, maar zonder de oorsprong uit het oog te verliezen.

Microtopping® van Ideal Work voegt zich op discrete wijze en met grote sterkte in dit delicate evenwicht tussen het behoud van het architectonische erfgoed en de toevoeging van sobere elementen die bedoeld zijn voor eigentijds gebruik.

De sfeer die je bij binnenkomst in het Hotel Botanic proeft, is sober en elegant, maar in staat om een ​​prettig familiair gevoel over te brengen.

De moestuin en de tuinen, kernelementen zoals de naam van het hotel al zegt, zijn opnieuw vormgegeven en opnieuw aangelegd op basis van oude tekeningen en de bestaande botanische tuin, een buitengewone ervaring voor de gasten, die zo midden in het centrum van de stad een teug frisse lucht kunnen inademen.

De zoektocht naar het “dynamische behoud” van het gebouw, zoals de architecten het definiëren, is in balans met de eigentijdse keuze van interieur- en exterieurontwerp, in het kader waarvan uitmuntende materialen en ambachtelijke details zijn toegepast, die opnieuw zijn geïnterpreteerd om de ziel van het pand te benadrukken.

Onder de uitmuntende materialen waarvoor gekozen is, treffen we Microtopping® aan, dat perfect is om doorlopende oppervlakken te realiseren; dit materiaal is gebruikt voor de muren van de kamers van de accommodatie maar ook voor de ruimtes van de spa.

Een innovatieve oplossing die de ruimte uniek weet te maken door een verfijnde balans te creëren tussen het minimalistische eigentijdse design en de historische geest waarvan het hele hotelcomplex doordrongen is.

Microtopping® onderscheidt zich doordat het de door de architecten gewenste stijl in geraffineerde mate compleet maakt, omdat het met dit materiaal mogelijk is om de verschillende vloeren die voor de diverse ruimtes zijn gekozen, zoals hout, natuursteen en tapijt te combineren. Microtopping® is namelijk de oplossing die bij uitstek geschikt is om op harmonieuze wijze in elke ruimte ingepast te worden en te matchen met elk materiaal en zo voor een doorlopend geheel te zorgen.

Met een dikte van slechts 3 millimeter, is het met het microcement van Ideal Work mogelijk om bestaande oppervlakken op verschillende ondergronden (beton, zelfnivellerend materiaal, keramische tegels, hout) te vernieuwen zonder dat deze verwijderd hoeven te worden.

En niet te vergeten: Microtopping® is bestand tegen het indringen van water en chemicaliën en bovendien makkelijk en snel schoon te maken.

Dit alles heeft het zeker tot de ideale oplossing gemaakt voor het Botanic Sanctuary Hotel.

Datum: 2022

PlaatsAntwerpen, België

Architect: AID ARCHITECTEN

Ph:  Nick Cannaerts

Oplossingen gekozen voor Botanic Sanctuary Hotel