Loading...

In een modern Siciliaans huis, waar eigentijds minimalisme en een wilde geest met elkaar versmelten, verbindt Nuvolato Architop® van Ideal Work de ruimtes en geeft een sterk karakter aan de kamers.

We bevinden ons in Noto, op Sicilië. Hier, midden in de wilde en dorre natuur, heeft het architectenbureau Gordon Guillaumier het ontwerp verzorgd van Casa Cappello, een moderne woning die toch perfect in de natuurlijke en culturele context geïntegreerd is.

De bijna kloosterachtige eenvoud en het uitzicht op de zee, die aan de horizon te zien is, de tuin met palmbomen en struiken met een wild maar verzorgd effect, het zwembad dat uitkijkt op de zee met een grote patio in de schaduw van de planten… alles leidt tot een gevoel van buitengewoon welzijn. Dit zijn nou juist de kenmerken van Gordon Guillaumier, wiens creaties worden gekenmerkt door afwijzing van het concept van verzamelen en obsessieve consumptie afgezet tegen een juiste balans, verkregen met een paar design- en kunstvoorwerpen die de tand des tijds doorstaan.

Deze concepten komen tot leven in Casa Cappello, waar het puurste minimalisme samengaat met de wilde natuur en daar op harmonieuze wijze mee in verbinding staat. In het interieur treffen we slechts een paar meubels aan en zijn er kleuren gebruikt die uitgekiend zijn om een sfeer van rust en ontspanning in te boezemen: het is geen toeval dat er gekozen is voor verschillende blauwtinten in combinatie met grijs, met een vleugje “Siciliaansheid”, het typische Siciliaanse karakter, dat overgebracht wordt door enkele kleine elementen die de traditie van de plek waar het huis zich bevindt weer doen herleven.

Op de vloer verenigt Nuvolato Architop®, gekozen in een donkergrijze variant, de binnenruimtes met de buitenruimtes, zorgt voor een effect van visuele continuïteit en geeft een minimalistisch en eigentijds karakter aan de ruimte, waardoor de ruimte compleet en uitgebreid wordt. Nuvolato Architop® kan op elke ondergrond worden aangebracht, zelfs bij vloerverwarming. Het is ook bestand tegen chemische en weersinvloeden en slijtage.

Datum: 2010

Plaats: Sicilia, Italia

Architect: Studio Gordon Guillaumier

ph: Mattia Aquila

Oplossingen gekozen voor Casa Cappello