Loading...

Ideal Work speelt een belangrijke rol met de Nuvolato Architop® vloer in een project waarbij de positieve energie voortkomt uit de natuur die door de ramen filtert, terwijl strakke lijnen en ruwe materialen de ritmes in het interieurontwerp bepalen.

In deze villa, die ontworpen is door de Maltese architect Gordon Guillaumier, liggen mediterrane geuren besloten en wordt door het interieur met zijn grote proporties de Siciliaanse zon volop binnengelaten. Het actuele ontwerp dat nooit overdadig is, is perfect in balans met de woonfunctionaliteit.

Op de vloer loopt Nuvolato Architop® van Ideal Work vloeiend door en zorgt voor een buitengewoon glanseffect. De mooie en robuuste charme van beton vertolkt de meer eigentijdse ziel van het project.

Het is het glanseffect van de vloer dat een delicate dialoog in gang zet met het meubilair met zijn amberkleurige weerspiegelingen.

De weefsels van de gordijnstoffen en ook de wandtegels zorgen voor een subtiel samenspel met het vloeroppervlak, dat gekozen is in een niet agressieve tint.

Deze prachtige gladde en gepolijste betonvloer strekt zich uit door het hele huis, kaal en zonder opsmuk in de ruimtes die meestal overdag gebruikt worden, verfraaid met tapijten in de privégedeelten, om het industriële karakter van het beton een warme uitstraling te geven.

De ramen van het huis kijken uit op de Val di Noto met zijn wijngaarden en zorgen voor verbinding tussen het woongedeelte, de keuken en de eetkamer met een integrale versmelting van de binnen- en buitenruimtes.

Het sterkste kleuraccent wordt gevormd door de haardwand, die bekleed is met majolica uit Caltagirone.

Buiten bevindt zich de grote blauwe rechthoek van het zwembad, met een overlooprand van glad beton, dat 16 meter lang is en een fantastische ode is aan de Middellandse Zee.

Datum: 2019

Plaats: Sicilië, Italië

Arch. Studio Gordon Guillaumier

Ph: Andrea Ferrari

Oplossingen gekozen voor Casa Infinita