Loading...

Reizen door de verschillende gebieden in Mexico en de exotische aroma’s van een cultuur van een ver oord waren de aanzet tot het ontstaan van het restaurant Cavita in Londen om de culinaire technieken, de ingrediënten en de typische recepten uit de Mexicaanse keuken bekendheid te geven en van zich te laten spreken.

Een caleidoscoop van smaken die terugkomt in de bouwstijl van een locatie waar gastvrijheid de leidraad is voor het hele concept.

De producten van Ideal Work die voor dit project gekozen zijn, zijn er drie: Microtopping®, Acid Stain en Rasico®.

Drie oplossingen die inspelen op de creativiteit van de ontwerpers en instaan voor een uniek karakter en duurzaamheid ook na verloop van de tijd voor een locatie die is ontstaan van​​uit de visie van een vrouw.

Waar Adriana Cavita door gedreven wordt is een authentieke passie voor kleurtonen en geurnoten, de samenstelling van de gerechten die worden geserveerd en de tradities om te delen.

De architecten van het bureau COR in Londen hebben dit alles een gezicht kunnen geven, de geruststellende en gastvrije uitstraling van een “gastvrouw” die warmte en vreugde weet te leggen in haar gerechten.

Om ervoor te zorgen dat de bouwstijl van de locatie de sterke persoonlijkheid van de eigenaresse en haar gerechten volledig kon weerspiegelen, is er voor drie oplossingen van Ideal Work gekozen.

Een onderscheidend element, de echte icoon van de locatie, is de met Microtopping® bedekte toonbank, het microcement van Ideal Work dat perfect is wanneer er een continu, innovatief en materieel oppervlak gewenst is, dat in staat is om elke omgeving uniek te maken en dat gemakkelijk schoon te maken is en vanuit constructief oogpunt snel te realiseren is.

De locatie, met zijn luchtige en urban-chique stijl, vormt een Mexicaanse hotspot van energie en uitstekend eten en de verbinding tussen binnen en buiten is vanuit architectonisch oogpunt in perfecte harmonie, dankzij Rasico®, het product op cementbasis dat met een troffel op nieuwe en op bestaande ondergronden aangebracht kan worden en originele ontwerpen biedt die gekenmerkt worden door de unieke afwerkingen die altijd aan de persoonlijke wensen aangepast kunnen worden door middel van kleurkeuze en toepassingstechniek.

Als de keuken niet essentieel is in een restaurant, welke ruimte is dat dan wel?

Daarom heeft Ideal Work® ook de perfecte oplossing geboden voor het plafond in deze ruimte die zo sterk wordt blootgesteld aan dampen, hitte en vocht. Dit is nou exact wanneer sterkte en duurzaamheid essentieel zijn: voor wat betreft duurzaamheid en slijtvastheid is de kleur van verzuurd (acid stained) beton superieur aan betonnen oppervlakken die zijn bedekt met acrylkleurstoffen of andere soorten hars die snel kunnen slijten of desintegreren en die kunnen loslaten. Er is geen sprake van vervaging, aantasting, barsten of loslaten en de sterkte staat gelijk aan die van beton. En daar komt maximale esthetische flexibiliteit nog bij. Dit alles is Acid Stain.

Dankzij de flexibiliteit van de producten en technologieën van Ideal Work wordt elk individueel project beoordeeld en gerealiseerd, toegespitst op het soort gebruik dat er uiteindelijk van gemaakt wordt en is het eindresultaat altijd secuur en tot in de puntjes en op maat afgewerkt: het Cavita Restaurant is daar een voorbeeld van.

Datum: 2022

Plaats: Londen, UK

Designer: COR London

ph: Vigo Jansons

Oplossingen gekozen voor Cavita Restaurant