Loading...

De Nuvolato Architop®-vloer van Ideal Work wordt gebruikt voor het panoramaterras van het Auditorium Oscar Niemeyer

In Ravello verrijzen de rondingen van het door Oscar Niemeyer ontworpen auditorium op imposante wijze tegen de scenische achtergrond van de Amalfi-kust. De beroemde Braziliaanse architect was een pionier in zijn verkenning van de constructieve en esthetische mogelijkheden van beton. Met respect voor de architecturale en natuurlijke identiteit van de locatie, kijkt het Nuvolato Architop®-terras van Ideal Work uit op de zee en gaat het naadloos over in het omringende landschap.

De opdrachtgever wilde dat het terras, dat een oppervlakte van 25.000 vierkante meter beslaat, net als de rest van het project perfect zou passen bij de kenmerken van de kustplaats. Ze stelden onder andere als eis dat het oppervlak robuust en duurzaam moest zijn, gemakkelijk te onderhouden en in staat om het oorspronkelijke uiterlijk in de loop van de tijd te behouden.

In lijn met het designconcept, dat de creatie van een eenvoudig maar gedurfd architecturaal complex vereiste, dat als een onmiskenbaar maar niet tegenstrijdig symbool deel kon uitmaken van het Ravello-landschap, werd het terras van het Auditorium gecreëerd met Nuvolato Architop® vloerbedekking van Ideal Work.

Het duurzame betonnen oppervlak is in een door de grote architect persoonlijk gekozen grijstint; het terras heeft daardoor een natuurlijke, realistische en minimalistische uitstraling die niet al te opvallend is, waardoor het naadloos integreert in het landschap. Met strakke uitvoeringstermijnen zijn de werkzaamheden in slechts twee weken tijd zonder problemen afgerond.

Om het oppervlak duurzaam te maken, gebruikten de applicators onze beschermende bekleding Ideal Floor in tin en Ideal Hard, een half-glanzende satijnen afwerking die de Nuvolato Architop® stofdicht maakt, waardoor hij beter bestand is tegen krassen en gemakkelijker te wassen is.

 

Datum: 2010

Plaats: Ravello, Italië

Designer: Architect Oscar Niemeyer

Oplossingen gekozen voorConcertzaal Oscar Niemeyer

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op