Loading...

Uit een voormalige aardewerkfabriek in de stad Maastricht, in Nederland, is een modern loft appartement voortgekomen dat van de samensmelting van het verleden en het heden het onderscheidende kenmerk heeft gemaakt. In deze context verbindt Microtopping® van Ideal Work® de ruimtes met elkaar, geeft de ruimtes een elegante uitstraling en zorgt voor een doorlopend geheel.

Herstel van het verleden in een modern perspectief: dit is wat er gebeurde in dit eigentijdse loft appartement dat is ontworpen door de designer Niels Maier en dat deel uitmaakt van een herontwikkelingsproject van de rivieroever in Maastricht, in Nederland. Het loft appartement bevindt zich in het Sphinx-gebouw, een voormalige aardewerkfabriek die tot 1980 stillag en waar vandaag aan de dag moderne appartementen in ondergebracht zijn, terwijl het hele gebied opgewaardeerd is met horeca, woningen en dienstverlening.

Het doel van de ontwerper was om een ​​nieuwe, eigentijdse en functionele woning te creëren, zonder de oorspronkelijke aard van de plek te vergeten: daarom zijn de bestaande elementen zoals de constructie, de plafonds en alles wat in ere hersteld kon worden intact gehouden om die link met het verleden te leggen wat ook het aspect is dat dit appartement zo fascinerend maakt. Waar ooit machines, kantoren, werkplekken waren, zijn nu grote woonruimtes, die gekenmerkt worden door maximaal comfort en raffinement.

Het loft appartement is opgedeeld in enkele grote vertrekken: zodra je over de drempel stapt, strekt er zich een grote open ruimte uit die de woonkamer, de eetkamer en de keuken omvat en die doorloopt naar het slaapgedeelte waar zich een badkamer en een slaapkamer bevinden.

Binnen zijn vele sensaties waar te nemen, van moderniteit, comfort tot essentie. Om de open ruimte in te richten, werden contrasterende materialen, vormen en kleuren gemixt, waardoor een andere en ongewone harmonie ontstond: het grijze marmer van de keuken neemt de tinten van het oorspronkelijke ruwe beton van het plafond over en is vervolgens op contrasterende wijze gecombineerd met het warme teak- en dennenhout; de strakke en precieze lijnen van de ruimtes en de meubels zijn gecombineerd met accessoires met zachte en ronde vormen, zoals de Eames Lounge Chair van Vitra, een blikvangend rustpunt in de ruimte. Het kleurenpalet is eenvoudig en gedefinieerd: natuurlijke kleuren in verschillende tinten, van zand tot grijs, voor een kalme en rustgevende kleurstelling.

In deze eclectische ruimte, gevormd door een recept waarbij verschillende ingrediënten kundig met elkaar zijn gecombineerd, was een oppervlak nodig dat ervoor zou zorgen dat alles neutraal en op een elegante manier een harmonieus geheel zou worden: daarom is gekozen voor Microtopping® van Ideal Work®, de decoratieve oplossing op cementbasis in de kleur beige grijs, waarmee elk oppervlak met een dikte van slechts 3 mm bedekt kan worden. Door de grote kleurdiepte die met Microtopping® gecreëerd kan worden, is dit de oplossing die bij voorkeur toegepast wordt om de oppervlakken in de ruimte doorlopend te bedekken, de ruimte visueel te vergroten en een harmonieuze uitstraling te geven.

Microtopping® dat toegepast kan worden op elk oppervlak, zowel horizontaal als verticaal, is gebruikt voor de vloeren, het keukenblok, de onderkant van het bed en in de douche.

Datum: 2020

Plaats: Maastricht, Holland

Ontwerper: Niels Maier

Ph: Thomas de Bruyne

Oplossingen gekozen voor Concrete Loft