Loading...

De voormalige kerk van Saint Rocco in Rotello (in de Italiaanse provincie Campobasso) is onlangs gerestaureerd en omgebouwd tot een modern theater en multifunctionele ruimte. De Microtopping® van Ideal Work®, de perfecte keuze voor zo’n soort restauratie, is op alle binnenmuren en vloeren gebruikt.

Wat zou je verwachten te zien in deze kleine oude kerk? Een hoofdgang met een fresco-apsis met misschien een christelijke iconografie, of misschien standbeelden van Saint Rocco, aan wie deze kerk is gewijd? In feite bevindt u zich in een moderne en surrealistische ruimte.

De architecten Luigi Valente en Mauro Di Bona zijn de designers van de restauratie en verbouwing van deze kleine kerk in een theater en multifunctionele ruimte. Het gebouw is gelegen in Rotello, een stad in de provincie Campobasso en dateert uit de tweede helft van de zestiende eeuw.

Zoals u wellicht zult merken, is de buitengevel oud en eenvoudig gehouden, terwijl het interieur een totale verandering heeft ondergaan: de nieuwe ruimte is puur, eigentijds en luchtig. Wit domineert en geeft een aangenaam optisch effect dat contrasteert met het zwart van de 100 stoelen in het midden van de brede ruimte. Wanneer u voor de plek staat wat ooit het altaar was, herinnert een deel van de stenen vloer u aan de voormalige architectuur

Om dit etherische en betrokken effect te creëren, had de kerk een oplossing nodig om ruimtelijke continuïteit tussen de vloer en de muren te creëren, dat is waarom Microtopping® van Ideal Work® is gekozen. In zijn witte schaduw is Microtopping® de perfecte keuze in zulke gevallen van restauratie en herstructurering, omdat Microtopping® met slechts 3 mm dikte het mogelijk maakt om elke interne ruimte af te dekken zonder bestaande oppervlakken te verwijderen.

Datum: 2019

Plaats: Rotello, Italië

Architekten: Luigi Valente en Mario di Bona

Ph: Stefano Pedretti

Oplossingen gekozen voorHedendaags auditorium in een zestiende-eeuwse kerk