Loading...

De zoektocht naar oplossingen op basis waarvan een herindeling van de oppervlakte en een heroverweging van de ruimtes gemaakt kon worden om ze geschikt te maken om er een gezin van vijf personen, met drie kleine kinderen, in te huisvesten, heeft het ontwerpbureau Zawa en de bij het bureau werkzame architecten Brian Zulaikha en Colebee Wright aan het werk gezet.

De ontwerpers zijn op dit fantasierijke woonvoorstel in Sydney uitgekomen, waarbij zij een appartement in het leven geroepen hebben dat intimiteit en familieherinneringen “samenvat” en het huiselijke leven van de bewoners vergezelt van een prachtig uitzicht op de haven.

Dit appartement wordt gekenmerkt door een concentraat van oplossingen en slimme keuzes, zoals de Microtopping®-vloer van Ideal Work, die het vermogen heeft om essentieel maar tegelijkertijd ook veelzijdig te zijn en dus volledig samengaat met de zoektocht naar een ontwerp om de leefbaarheid te versterken door de opzet van de ruimte eenvoudiger te maken en de elementen terug te brengen tot wat echt belangrijk is.

Er is dus geprobeerd om vorm te geven aan een ruimte die vrij is van wanorde en zonder afleiding door datgene wat tot het verleden behoorde, maar die tegelijkertijd een groots “reservoir” is van de persoonlijkheid en de herinneringen die in de loop van een heel leven zijn opgebouwd.

We hebben het over een samenhangende ruimte waarbij in de continuïteit van de vloercoating Microtopping® van Ideal Work een buitengewoon geslaagde oplossing gevonden is. Door dit cementgebonden oppervlak, dat bepalend en innovatief is en volledig in harmonie is met de stijl van het appartement, was het mogelijk om materiële en doorlopende vloeroppervlakken zonder voegen en naden erin op te nemen, waardoor een effect van grote ontwerp- en functionele waarde werd verkregen, wat uiteindelijk tot het bereiken van een architectonisch concept heeft geleid waar persoonlijke mijmeringen en familiegevoel volop de ruimte krijgen.

 

Datum: 2022

Plaats: Sydney, Australia

Architects: Brian Zulaikha/Colebee Wright Architects

Builder: Bright Build Constructions

Styling: Studio CD

ph: Anson Smart

Oplossingen gekozen voor Darling Point Apartment