Loading...

Ambertinten en volkomen nieuwe texturen aan de ene kant en een eigentijds en gedurfd esthetisch uiterlijk aan de andere kant: we hebben het over de vloeren waardoor Eataly London wordt gekenmerkt, respectievelijk Acid Stain en Nuvolato Architop® van Ideal Work®. Schoonheid en technische prestaties van topniveau, voor oppervlakken die datgene wat uitgestald is meerwaarde geven en die lang meegaan.

Eataly London, dat onlangs geopend is in Broadgate, is een van de nieuwe locaties van de bekende keten die zich toelegt op uitmuntende Italiaanse gerechten en wijnen. Met een oppervlakte van maar liefst 4000 m2 wordt er plaats geboden aan een groente- en fruitmarkt, 4 restaurants, 6 proeverijruimtes, 3 cafés, 5 productieworkshops, een wijnkelder met de grootste selectie Italiaanse wijnen in het Verenigd Koninkrijk en een kookschool. Smaak en gezelligheid zijn de twee thema’s die als een rode draad door elk van de verschillende ruimtes lopen. De ruimtes hebben een sobere en elegante opzet en vormen een ​​uitstekende locatie waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en plezier kunnen hebben bij deze slow food-ervaring.

Minimalisme, gastvrijheid, elegantie en Italiaansheid zijn in al hun pracht duidelijk voelbaar bij Eataly London, om te beginnen bij het Gran Caffe Illy bij de ingang, dat gekenmerkt wordt door een ronde toonbank die de bezoeker verwelkomt en lokt voor een heerlijke espresso; het traject wordt voortgezet op de Via del Dolce, een must voor zoetekauwen, waar sprankelende lichtjes, die typerend zijn voor het zuiden van Italië, de bezoeker naar een straat voeren vol met verse gebakjes, cannoli, chocolade en ijs, om uit te komen bij het Fresh Pasta Laboratory & de Retail Area. Via de roltrap bereikt de bezoeker de markt, het Mozzarella Lab, andere horecasectoren en de enoteca, de wijnwinkel, die ook gekenmerkt wordt door prachtige verlichting, in een triomf van licht en kleur.

Bij Eataly London spelen de materialen en kleuren met contrast om de uitgestalde delicatessen op het gebied van eten en wijn mooi tot hun recht te laten komen, maar de lijnen zijn strak en zuiver en alles staat in het teken van mate en eenvoud.Met grote vaardigheid is het architectenbureau erin geslaagd om de ruimtes optimaal te benutten, de apparatuur en de afvoersystemen te verhullen, om alleen te laten zien wat men wilde laten zien, dat wil zeggen het eten in de hoofdrol.

De onverwachte touch is de vloer, Acid Stain van Ideal Work®, de ideale oplossing voor winkels, showrooms en al die ruimtes waar vloeren vereist zijn met een verfijnd esthetisch uiterlijk, maar die sterk en makkelijk te onderhouden zijn. Acid Stain dat gemaakt is met toepassing van bepaalde zuren op basis van metaalzouten die het beton binnendringen en chemisch van kleur veranderen, is in staat om bepaalde unieke en onherhaalbare nuances te creëren, waardoor elke ruimte een eclectische en unieke uitstraling krijgt. Net zoals bij Eataly Teatro Smeraldo in Milaan en Eataly in Avenues Mall in Koeweit, is ook voor Eataly London Acid Stain in de Amber-tint gekozen, die originele texturen biedt die vergelijkbaar zijn met die van leer, met warme vibraties, waardoor de ruimte nog gastvrijer en eleganter wordt. Behalve dat het vanuit esthetisch oogpunt een originele vloer is, is Acid Stain bestand tegen intensief loopverkeer zonder dat het beschadigd wordt: De kleurstoffen van Ideal Work® worden onderdeel van het oppervlak en daardoor zijn zij niet onderhevig aan vervagen, bederven, barsten of afbladderen, wat ten goede komt aan de duurzaamheid en slijtvastheid. Tot slot is het een hypoallergene en niet-giftige vloer, die bij uitstek geschikt is voor de horeca en die aangezien het naadloos is, ook makkelijk is in onderhoud.

 

In de Verse Pasta & Retail Area is daarentegen om structurele redenen de voorkeur gegeven aan Nuvolato Architop® van Ideal Work® en is een ongebruikelijke combinatie gecreëerd met Acid Stain in de Ebony-tint. De technische prestaties van Nuvolato Architop®, de cementgebonden oplossing die het mogelijk maakt om met een paar mm de dikte- en gewichtsgrenzen van traditioneel (glad) beton te overwinnen, terwijl het de schoonheid en de sterkte ervan toch behoudt, zijn dus gecombineerd met de esthetische en functionele eigenschappen van Acid Stain, waardoor het mogelijk was om zowel vanuit het oogpunt van de functionaliteit, de sterkte en het esthetische uiterlijk de beste resultaten te bereiken.

Datum: 2020

Plaats: London, UK

Oplossingen gekozen voor Eataly London