Loading...

Eenvoud, neutrale tinten en een vleugje roze voor een villa in perfecte minimalistische stijl. Als coating is Microtopping® van Ideal Work® toegepast dat voor continuïteit tussen de ruimtes en voor een nog eigentijdsere uitstraling zorgt.

De Japanse en Scandinavische stijl die samengaan: dat is de Japandi stijl, op basis waarvan het inrichten van een huis een doelgerichte actie wordt waarbij het gaat om het vinden van de meest functionele oplossingen voor degenen die er wonen. Hierbij wordt tegelijkertijd op zoek gegaan naar warm minimalisme, dat positieve gevoelens overbrengt die gekoppeld zijn aan rust en kalmte. Zoals in dit huis, waar de neutrale tinten van de oppervlakken en de meubels worden afgewisseld met gekleurd textiel, in aarde en roze tinten, die de ruimtes een warme uitstraling en een gezellige sfeer geven.

Het huis is verdeeld over twee verdiepingen, die verbonden zijn door een grote witte wenteltrap: op de begane grond bevindt zich de woonkamer, die toegankelijk is via drie treden naar beneden en een uitnodigende cocon vormt waar je helemaal tot jezelf kunt komen of plezierige momenten in gezelschap kunt doorbrengen; naast de trap, de wijnkelder met een riant wandrek; de keuken, ingericht met een groot eiland inclusief zitplaatsen en de eetkamer, met een grote tafel met ronde vormen en omhullende stoelen, dit alles omringd door grote raampartijen die het groen van de tuin binnenlaten, voor een volledige onderdompeling. Op de eerste verdieping bevinden zich het slaapgedeelte en twee badkamers, een grote hoofdbadkamer en een kleinere badkamer, die volledig uitgevoerd is in roze tinten.

Door de materialen die gebruikt zijn wordt met aangename contrasten gespeeld: het overheersende grijs en wit is gecombineerd met stoelen met houten poten, andere verchroomde accessoires en meubels met goud roze elementen, wat de sfeer een bijzonder warme uitstraling geeft. De badkamers zijn in zen stijl: in de hoofdbadkamer is de voorkeur gegeven aan de neutrale tinten van wit om de ruimte zo licht mogelijk te maken, met een groot zwart bad in het midden dat gebruikt is om contrast te creëren en ook de tweede roze badkamer behoudt een ingetogen sfeer, dankzij het minimalistische blad en de combinatie met wit. Zo is het geheel bijzonder in balans en ziet er ordelijk uit.

Om ertoe bij te dragen om de ruimtes en alle elementen met elkaar te verenigen, is een oplossing toegepast die inmiddels bekend staat om zijn eigenschappen van continuïteit en eigentijdse esthetische uitstraling: Microtopping® van Ideal Work®, de coating op cement- en polymeerbasis, waarmee elk oppervlak, zowel horizontaal als verticaal, met slechts 3 mm dikte bedekt kan worden. Microtopping®, dat voor het overgrote deel van het huis in een neutrale tint is toegepast, is in één van de badkamers in een roze tint toegepast en heeft een bijzonder vrouwelijke en fluweelzachte look gecreëerd. Dit materiaal is bovendien bij uitstek geschikt voor badkamers omdat het door een speciale behandeling een goede bescherming biedt tegen het binnendringen van water.

Datum: 2021

Plaats: Belgium

Ontwerpers: Segers Interieur, Intens interieur en smeedwerk

ph: CVB fotografie

Oplossingen gekozen voor Een villa in japandi stijl