Loading...

Nuvolato Architop®, een doorlopend en naadloos oppervlak met een brutale en actuele uitstraling, dat perfect is voor een moderne ruimte zoals het bureau Bekarch in gedachten had voor deze Hair Academy in Praag.

Een ruimte waar licht en strakke lijnen de boventoon voeren en waar het gebruik van verschillende materialen een materiële rijkdom geeft die contrasteert met de absoluutheid van het ontwerpconcept.

Orde, orde en nog eens orde. Alles op de juiste plek.

Zoals de naam “academie” al aangeeft, ligt de discipline ook in het ontwerp en de inrichting van deze school voor haarstylisten, een ruimte die zijn bepalende neutraliteit vindt in de vloer.

Nuvolato Architop® overspoelt de salon met het intrinsieke concept van continuïteit wat eigen is aan dit materiaal. Het resultaat dat verkregen is, is het pittige effect van beton, dat perfect is voor ruimtes waar het schoonmaken snel en grondig moet gebeuren.

De cementgebonden oplossing voor vloeren Architop® is in staat om met een paar mm (3-4 mm) de dikte- en gewichtsgrenzen van traditioneel beton te overwinnen, terwijl het de schoonheid en de sterkte ervan toch behoudt. Dit is mogelijk terwijl de aandacht voor details blijft, waardoor een hoge esthetische waarde wordt gecreëerd in verschillende kleuropties.

De kleurcontrasten en de warme en koude tinten van de inrichting, muren en vloeren, laten ruimte voor groene inzetstukken, die een levendig element en een kleurpunt vormen.

Een industriële stijl doordringt de hele academie en Nuvolato Architop® wordt het kernelement van deze architectonische keuze.

Deze oplossing van Ideal Work waarvoor gekozen is garandeert een uitstekende weerstand tegen chemicaliën en slijtage.

Datum: 2020

Plaats: Praag, Tsjechië

Designer: Bekarch studio Prague

Oplossingen gekozen voor Hair Academy in Prague