Loading...

Dat van architect Akin Atelier is een moderne versie van het koloniale huis, dat dankzij de grootte en de materialen een dialoog weet aan te gaan met het landschap van de Australische Southern Highlands in een dans van contrasten en verwijzingen. Microtopping® van Ideal Work bleek de ideale oplossing voor dit project te zijn, perfect voor zowel horizontale als verticale oppervlakken. Dit materiaal werd daarom gekozen voor de wanden maar ook voor interieurelementen zoals de open haard, de bank en de kasten.

Heel knus en tegelijkertijd uiterst minimalistisch, is de Little Cottage Robertson het resultaat van een eigentijdse benadering die de ontwerper Akin Atelier heeft toegepast op de typische Australische boerderij om een ​​rustgevend landelijk toevluchtsoord te creëren.

Strakke en ononderbroken lijnen kenschetsen dit project dat in Microtopping® van Ideal Work de ideale oplossing heeft gevonden. Microtopping®, dat innovatief en eigentijds is, maakt het mogelijk om geraffineerde materiële en doorlopende, naadloze oppervlakken te creëren. De gecreëerde ruimte, die van grote architectonische waarde is, breidt zich uit en krijgt diepte, harmonie en lichtheid, de ideale kenmerken om het architectonische concept van Cottage tot uitdrukking te brengen.

Het gelijkvloerse landhuis staat in verbinding met buiten dankzij een groot terras dat 14 vierkante meter extra leefruimte toevoegt. Terwijl het hoofdwoonblok twee slaapkamers en een woongedeelte omvat waarbij de keuken en de woonkamer samengevoegd zijn tot één open leefruimte, is er aan de achterkant een aparte “loodsachtige” aanbouw, een vrijstaande eenkamerruimte, die geplaatst is om extra privacy te creëren.

De keuze van de lichte kleur voor de binnenmuren waar Microtopping® op toegepast is, is bedoeld om een rustige en besloten ruimte te creëren, in tegenstelling tot het ruime zicht dat de schuiframen geven die een weids uitzicht over het omliggende land bieden.  Voor de Little Cottage zijn lichte tinten gebruikt als tegenhanger van de schrille groentinten waarmee de omgeving getooid is: door het contrast dat daardoor ontstaat worden beide hoofdrolspelers verheerlijkt: de natuur en het werk van de mens.

Microtopping® is een exclusief mengsel van Ideal Work®, dat speciaal ontstaan is voor de decoratieve coating van binnen- en buitenoppervlakken. De toepassing ervan kan variëren van de vloer en de muur tot aan de woonaccessoires en in dit project werd het ook gebruikt voor de bekleding van de open haard en de bank, om een ​​”omhullende” en een harmonieuze beleving van de ruimtes voor de gasten te creëren, binnen een harmonieus matchende kleurkeuze.

Ideal Work biedt buitengewoon innovatieve oplossingen om unieke projecten te creëren die optimaal geïntegreerd kunnen worden in de tradities van erg verre landen, zoals Australië, en die net dat vleugje eigentijdsheid toevoegen dat zo fel begeerd wordt door vooruitblikkende architecten, maar die toch ook weer in staat zijn om hun projecten naadloos in het landschap van de locatie in te passen.

Datum: 2022

Plaats: NSW Southern Highlands – Australia

Architect: AKIN Atelier

ph: Murray Fredericks

Oplossingen gekozen voor Little Cottage Robertson