Loading...

Een prachtig toevluchtsoord met natuurlijke tinten en een elegante en comfortabele sfeer: Loft Mol is een van de eerste projecten die gerealiseerd zijn met de nieuwe Terrae-Calce oplossing van Ideal Work, die toegepast is op de muur en in dit geval in combinatie met Microtopping® in dezelfde tint, heeft gezorgd voor continuïteit en licht in de ruimtes.

Een modern huis is veel meer dan alleen maar een woning: het is een plek waar comfort heerst, waar je kunt werken en waar gezelligheid en rust te vinden is. Daarom moet de opzet tot in de kleinste details uitgewerkt worden zodat er altijd gezorgd kan worden voor een ontspannen en tegelijkertijd elegante sfeer. Dit is wat de architecten van Loft Mol, een moderne loft in België, hebben besloten om gestalte te geven met hun project: het appartement is in feite een prachtige bubbel met zachte kleuren, waarin elke centimeter zorgvuldig is samengesteld in een volmaakte samensmelting van luxueuze elementen.

Zodra je over de drempel stapt, word je je meteen gewaar van een zeker compositorisch evenwicht: er zijn niet te veel elementen, maar ook niet te weinig, wat het absolute minimalisme een grotere menselijkheid en warmte geeft, typisch voor een huis waar je dagelijks in woont.

Dit is te danken aan het vakkundige gebruik van kleur, een waardevolle bondgenoot en rode draad door het project: door het juiste kleurenpalet te kiezen, kunnen de ruimtes namelijk lichter gemaakt worden en de leefruimte ingericht worden. Daarom is hier gekozen voor een lichte tint, tussen wit en geel in, om het interieur dus lichter te maken en een geraffineerd omhulsel, een cocon met natuurlijke charme te creëren.

De architecten hebben ervoor gekozen om twee oplossingen van het merk Ideal Work, dat wereldwijd bekend staat om decoratieve betonnen oppervlakken van hoogwaardige kwaliteit, te combineren: op de muren is de nieuwe Terrae-Calce oplossing toegepast, een exclusief product dat gemaakt wordt met natuurlijke hydraulische kalk, in de afwerking Matera, met een doorleefd en ambachtelijk uiterlijk. Op de vloer, in dezelfde tint en dus perfect daarop afgestemd, is gebruik gemaakt van Microtopping®, het afwerkingsmateriaal waarmee doorlopende oppervlakken gecreëerd kunnen worden met een dikte van slechts 3 mm. De keuze om deze twee oplossingen in dezelfde kleurenschaal te combineren heeft het mogelijk gemaakt om een zeer harmonieus, continu effect te verkrijgen, waardoor het mogelijk was om de ruimtes groter te laten lijken en de vertrekken op een uiterst elegante manier met elkaar te verbinden.

Datum: 2023

Plaats: België

ph: aperture_8.6_fotografie

Oplossingen gekozen voor Loft Mol