Loading...

Het Messner Mountain Museum Corones is ontworpen door Zaha Hadid, een gerenommeerde architect met een grote passie voor beton.

Het bijzondere aan het museum, dat gewijd is aan het bergbeklimmen, is het feit dat het is ingesloten in het bovenste deel van de Monte Plan de Corones (op 2.275 meter boven de zeespiegel) met een prachtig, suggestief panorama van de Dolomieten.
Beton is het overheersende materiaal in de imposante constructie, die zijn kleuren ontleent aan de plaatselijke geologie; het materiaal werd gebruikt om drie grote volumes met kronkelende en onregelmatige geometrische vormen te creëren, in glasvezelversterkt beton. Met het effect van een origineel complex van futuristische vormgeving is het perfect geïntegreerd in het omringende landschap. Het hele ontwerp is gemaakt vanuit het perspectief van het verminderen van de visuele impact en het beschermen van de lokale biodiversiteit. Grote panoramische ramen verbinden het exterieur met het interieur en maken de tentoonstellingsruimten extreem licht.

Voor het interieur werd opnieuw beton gebruikt, zowel voor de wanden als voor de plafonds; in overeenstemming met de stijl van de ruimte was een betonnen vloer nodig met een niet geheel gladde afwerking om het materiaal-effect van het oppervlak beter te weerspiegelen. Voor de vloeren werd gekozen voor het bedrijf Ideal Work, omdat dit bedrijf gespecialiseerd is in het gebruik van beton en vanwege belangrijke referenties in de kunstzinnig-architectonische sfeer. Voor dit project werd een traditionele Nuvolato vloer gecreëerd (8-12 cm dik) waarvoor verschillende grijstinten werden uitgeprobeerd.
Om een betonnen effect te verkrijgen, produceert Ideal Work verschillende cementgebonden systemen die op minimale diktes, tot 3-4 mm, kunnen worden gelegd. Dit is perfect wanneer dit nodig is bij restauratiewerkzaamheden, aangezien dit de noodzaak van bestaande oppervlakte-verwijdering teniet doet.
Om het oppervlak duurzamer te maken, werden bepaalde beschermende behandelingen toegepast. Specifiek: Colour Hardener, een oplossing die de normale weerstand tegen slijtage verdubbelt in vergelijking met normaal beton; Ideal Hard is een dichtingsmiddel dat de oppervlakteweerstand van vlak beton dat onderhevig is aan voetgangers- en autoverkeer met maximaal 127% verhoogt in vergelijking met onbehandelde platen. Met Ideal Hard behandelde vloeren gaan langer mee en zijn gegarandeerd 10 jaar stofvrij; als eindlaag maakt het gebruik van Petrotex-s betonnen oppervlakken bestand tegen water en olie.

 

Datum: 2015

Plaats: Plan de Corones, Italië

Designer: Architect Zaha Hadid

Ph: Wisthaler Harald

Oplossingen gekozen voor Messner Mountain Museum

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op