Loading...

Microcement-bekledingen voor interieurs, Padua

In de wereld van de bekledingen voor het interieur onderscheidt Microtopping zich door zijn esthetische eigenschappen en zijn veelzijdigheid, waardoor het de perfecte oplossing is voor elk oppervlak en elke architectonische eis. Dit was zeker het geval voor een woning in Piazzola sul Brenta (Padua), die werd omgevormd tot een modern huis met een minimalistische stijl dankzij het innovatieve microcement van Ideal Work. Het bekwame en evenwichtige gebruik van Microtopping stelde de klant in staat om de wellnessruimte van de badkamer, de inloopkast en de hoofdingang te personaliseren.

Paolo Calderaro en Paolo Palmas hadden behoefte aan totale creatieve vrijheid: in de badkamers werden zilvergrijs, beige en lavendeltinten gebruikt, terwijl de toegangsdeur werd bekleed met witte Microtopping. Het minimalisme, de strakke lijnen en de helderheid van het interieur worden daarom geaccentueerd door Microtopping, de innovatieve cementbekleding van Ideal Work, die in staat is om een ononderbroken en verfijnd oppervlak te creëren met een dikte van slechts 3 mm.

In het huis in Piazzola sul Brenta wordt de zilvergrijze Microtopping toegepast in de grootste badkamer waar het de grote vierkante badkuip bedekt die het middelpunt van de kamer vormt, waardoor een gevoel van continuïteit ontstaat met de grote wanddouche, de vloer en het verhoogde platform waarop de badkuip zit. Om de luchtvochtigheid in de ruimte tegen te gaan werd een beschermende waterafstotende bekleding toegevoegd om het oppervlak zo waterdicht mogelijk te maken. Het resultaat is een echte “wellnessruimte”, waar de ononderbroken oppervlakken een optische illusie van verhoogde ruimte creëren en een gevoel van grote diepte in de ruimte brengen. In een van de slaapkamers werd Microtopping gebruikt om de hele inloopkast te bekleden met glazen deuren. Maar het werkelijk unieke element is de hoofdingang, die bedekt is met witte Microtopping. Het materiaal is ideaal voor het creëren van originele en unieke woonaccessoires: flexibel en buigzaam, het is zeer klevend en werkt horizontaal en verticaal op zowel vlakke als gebogen oppervlakken.

 

Datum: 2014

Plaats: Piazzola sul Brenta, Italië

Designer: Architecno, Architect Paolo Calderano, Architect Paolo Palmas

Oplossingen gekozen voor Moderne woning in Piazzola sul Brenta

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op