Loading...

Een prestigieus restauratieproject die natuur en technologie met elkaar verbindt

In de buurt van het dorp Massa e Cozzile (provincie van Pistoia), dat dateert uit de middeleeuwen, was een kleine verzameling boerderijen op de heuvel het onderwerp van een restauratieproject. Dit restauratieproject omvatte ook de bouw van een milieuvriendelijk en  weerbestendig buitenzwembad.

 

Het hoofddoel van de ontwerpers was om een ontwerp te maken die weinig impact op het milieu zou hebben, een ontwerp dat harmonieus zou kunnen opgaan in het omringende landschap en dat werd gebouwd met materialen en technologie die geen nadelige effecten hebben, zelfs op de lange termijn. Het zwembad moest een uitbreiding zijn van de beschutte leefruimte van het huis die zich uitstrekt naar de buitenwereld, een tussenstation tussen huis en natuur, een comfortabele en rustige ruimte gecreëerd dankzij een zorgvuldig afgestemde transformatie van het oorspronkelijke land, dat zich uitstrekte van de vallei tot de tuinen en de olijfgaarden.

De onregelmatige vorm van het zwembad werd gekozen na een zorgvuldige beoordeling van de site. Het wordt gevormd door twee kruisende cirkels die gescheiden worden door een trap. Het eerste zwembad, bedoeld voor ontspanning, heeft een diepte van 120 tot 130 cm, terwijl het, diepere, tweede zwembad een diepte van 240 cm bereikt. De structuur van het zwembad is gemaakt van gewapend beton, een materiaal dat in de loop van de tijd een goede duurzaamheid garandeert en ons in staat stelde de verscheidenheid aan vormen te creëren die nodig zijn voor het ontwerp.

 

Voor de afwerkingsmaterialen werd de nieuwste ontwikkeling in zichtbare aggregaat-technologie gekozen: SassoItalia van Ideal Work, die zowel horizontaal als verticaal kan worden toegepast. Na uitgebreid testen werd een specifiek product geïdentificeerd: een mengsel van stro en zandkleurige-mix in verschillende hoeveelheden, gecombineerd met wit cement en een selectie fijne keien in Siena Yellow en Coral Pink. Het eindresultaat voldeed volledig aan de verwachtingen van de klant, die werd overtuigd door de nieuwe technologie.

Het meest verrassende aspect van het zwembad is de kleur van het water: het heeft een kristalachtige tint, vooral merkbaar in de ondiepe gebieden, wat veel gasten doet denken aan de zonovergoten, verlaten stranden van het nabijgelegen Sardinië.

 

Datum: 2011

Ontwerper: Studio Tecnico Ferretti

Plaats: Massa e Cozzile, Italië

Oplossingen gekozen voor Montecatini Renovatie van een Landhuis

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op