Loading...

Nuvolato Architop® vloerbedekking voor de Teatrino di Palazzo Grassi, ontworpen door Tadao Ando

Het Teatrino di Palazzo Grassi, dat jarenlang in verval was geraakt, was dringend aan restauratie toe. Het revolutionaire en ultramoderne ontwerp is bedacht door de Japanse architect Tadao Ando, die bekend staat om zijn bijna exclusieve gebruik van beton.

Zoals beoogd in het ontwerpconcept, heeft de restauratie de consistentie en de geometrie van het exterieur behouden. Binnenin werd ondertussen een volledig nieuwe ruimte verdeeld in twee hoofdruimtes: een auditorium en een grote foyer met grote driehoekige openingen in de muren.

De vlakke werkruimtes binnenin werden bekleed met de opvallende Nuvolato Architop® van Ideal Work, waardoor doorlopende texturen en kleuren ontstaan over de vloer, de wanden en het plafond. Dit effect zorgt voor opvallende monochrome ruimtes.

De specifieke grijstint (tin) en de onregelmatige verdeling van het met de hand vervaardigde “wolkeneffect” benadrukken de originaliteit van het interieur van het gebouw, met een wisselwerking tussen licht en schaduw die de bezoekers desoriënteert en verbijstert en hen in een multisensorische spiraal omhult.

De speciale cementformule in het geselecteerde product zorgt voor een zeer resistent en duurzaam oppervlak dat goed geschikt is voor het constante voetverkeer van een openbare ruimte.

Om de weerstand tegen voetgangersverkeer en slijtage te verhogen, werd het oppervlak ook behandeld met Ideal Hard, een stofdichte verdichter die er ook voor zorgt dat de oorspronkelijke schoonheid van de vloer in de loop van de tijd behouden blijft.

 

Datum: 2013

Plaats: Venetië, Italië

Designer: Architect Tadao Ando

Oplossingen gekozen voor Palazzo Grassi Theater

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op