Loading...

Microtopping® van Ideal Work is toegepast om de oppervlakken van een appartement in minimalistische en totale witte stijl in de stad Antwerpen te bedekken. Cirkels, leds en moderne kunstwerken zijn de hoofdrolspelers in een ruimte die van het continuüm een must maakt.

Een compromisloze keuze van de opdrachtgevers voor deze privéwoning in België die ruimte geeft aan essentie waarbij al het overtollige achterwege gelaten wordt en de voorkeur gegeven wordt aan een strakke, lineaire uitstraling.

Een zuiver lijnenspel dat al vanaf de ingang duidelijk tot uiting komt in de vloer: materiële en doorlopende, naadloze oppervlakken verwelkomen op vloeiende wijze en zonder stijlonderbrekingen: dit alles is te danken aan Microtopping®, de innovatieve coating van Ideal Work waarmee elk oppervlak, zowel horizontaal als verticaal, met slechts 3 mm dikte bedekt kan worden en waardoor er onderling verbonden en eigentijdse ruimtes met een grote impact worden gecreëerd.

Een grote open ruimte strekt zich uit om er de woonkamer in onder te brengen die, met een grote modulaire bank bekleed met natuurlijke stof, uitkijkt op een grote open haard en die de blik meevoert naar de eetkamer, die eveneens gerealiseerd is met elementen van natuurlijk hout en vorkbeenstoelen.

Elk element is tot in detail bestudeerd en aangebracht als een kunstwerk in een galerij, in ruime mate gewaardeerd om de eenvoudige maar tegelijkertijd uiterst elegante lijnen.

Ronde elementen keren als leidmotief veelvuldig terug in de woning: de potten met hun rondachtige vorm waar kamerplanten in ondergebracht zijn, zijn gemaakt van metalen elementen die verwijzen naar de wandlampen. Voor de verlichting is dan ook de keuze gevallen op lampen met ronde vormen waarbij het hoogtepunt wordt gevormd door een speciale ledwandlamp die veel weg heeft van de maan.

Een soort decluttering oftewel ontrommeling van het interieur dus, waarin alleen de elementen een plek vinden waarbij oog is voor het welzijn en het comfort van degenen die ze gebruiken.

Het menselijke, puur vrouwelijke aspect komt terug in de wanddecoraties: aan de ene kant een compositie van borden in de meest uiteenlopende kleuren, waaronder die van Fornasetti waar de charmante Lina Cavalieri op afgebeeld is, een klassieke schoonheid met een raadselachtige blik, aan de andere kant een moderne prent met een vrouw met een hoofd dat lijkt op de maan in de gang, tot aan de woonkamer, waar metalen elementen te zien zijn die gelijkenissen met surrealistische vrouwengezichten vormen.

Globaal gezien een volledig wit geheel, dat onderbroken wordt door de zwierige groene accenten van de planten, het natuurlijke hout van de accessoires en de antracietkleur van het metaal, die ook gebruikt is voor de trap naar de bovenverdieping, waar zich een badkamer bevindt die volledig afgestemd is op de strakke stijl van de woning: het interieur is ruimtelijk, zuiver en rigoureus. In het midden bevindt zich een ligbad met antracietkleurige details dat volledig verzonken is in het smetteloze wit van de wanden en vloer.

Dit is de manier waarop elk element met grote natuurlijkheid met het andere communiceert: dit is te danken aan het oppervlak, dat de vloer van alle ruimtes doorlopend bedekt en een geheel vormt dat omhult en meevoert. Microtopping® is daarom perfect om dit neutrale en vloeiende effect te creëren, ideaal om een interieur met betoneffect te realiseren waarin de natuurlijke materiële perceptie van het materiaal tegemoet komt aan de eisen van de meest zorgvuldige ontwerpen.

Datum: 2020

Plaats: Antwerpen, België

Oplossingen gekozen voor Private house in Antwerp