Loading...

Een droomvilla, in een klein stadje gelegen in het zuidelijke deel van de Bulgaarse kust van de Zwarte Zee, vertelt het verhaal van het idee van de architect Alexander Yonchev, oprichter van Simple Architecture, om vorm te geven aan een minimalistische en eigentijdse, maar tegelijkertijd gedenkwaardige bouwstijl, een project waarbij het wit absoluut is.

Overal wit, binnen en buiten. Ook de coatings van Ideal Work zijn wit met de oplossing Microtopping®, perfect als we het hebben over “nul compromissen”.

Microtopping®, het microcement van Ideal Work, dat perfect is als men een continu, innovatief en materieel oppervlak wil, is zeker een van de toonaangevende oplossingen van deze architectonische metamorfose, waarbij de gladde textuur en de volledig witte kleurstelling de regels dicteerden van een bijna onirisch, oftewel dromerig ontwerp.

Ideaal voor dit project, bepaald door strakke lijnen tot in het uiterste, staat Microtopping® in voor de totale afwezigheid van voegen en maakt het mogelijk om binnen en buiten doorlopende, naadloze oppervlakken te realiseren.

Door de buitengewone eigenschappen ervan is het ideaal voor zowel horizontale als verticale oppervlakken: hier is het zeker de perfecte bondgenoot geweest van de harmonie van wit waar de ontwerpstudio naar op zoek was.

Een lichte, elegante en etherische sfeer geeft ruimte aan het prachtige uitzicht op de zee en met zijn totale chromatische neutraliteit viert het de kleuren van de omringende natuur, met als enige uitzondering de kunstwerken die zich binnen bevinden en die, in combinatie met een keuze aan meubels met plastische en abstracte vormen, het gevoel geven ondergedompeld te worden in een kunstgalerie.

Het drie verdiepingen tellende huis beschikt over een grote gemeenschappelijke ruimte, die bestaat uit een woonkamer, een keuken en een eetkamer.

De indeling bestaat verder uit vier slaapkamers, vier badkamers, twee dienstbadkamers en eveneens bergingen en andere dienstruimtes.

Het buitengedeelte is zo ingedeeld dat er plaats is voor verschillende relaxzones, elk met zijn eigen unieke eigenschappen, waardoor een verschillende beleving van de buitenruimte wordt gegarandeerd.

Datum: 2022

Plaats: Sozopol, Bulgaria

Architect: Simple Architecture – Alexander Yonchev

ph: Assen Emilov

Oplossingen gekozen voor Private house in Sozopol