Loading...

Een historische villa in Mestre is onlangs uitgebreid met een nieuwe, moderne uitbouw die gekarakteriseerd wordt door de brede ramen die voor een unieke uitstraling van het pand zorgen. Zowel binnen als op de veranda is Nuvolato Architop® op de vloeren gebruikt, waardoor de verschillende ruimtes harmonieus met elkaar verbonden zijn.

Het is niet moeilijk om u voor te stellen dat u kunt genieten van de rust en stilte in dit pand, midden in de natuur op het platteland van Mestre, in de buurt van Venetië. Het oude complex heeft nu een nieuwe vleugel met een uitgesproken moderne uitstraling.

De traditionele villa heeft drie verdiepingen en het woongedeelte is uitgebreid. Voorheen was dit gedeelte erg donker door de kleine ramen. De aanbouw bevat een nieuw woongedeelte met veel meer natuurlijk daglicht en met meer privacy, doordat de ruimte verder van de hoofdingang af ligt.

ANK Architects Studio, verantwoordelijk voor de uitbreiding, heeft deze nieuwe ruimte aan de bestaande villa toegevoegd. Dankzij de brede ramen komt het daglicht ruimschoots binnen. De glazen uitbouw loopt over in de overkapte veranda met uitzicht op het omliggende platteland.

Het resultaat is heel modern en minimalistisch: enkele mooie meubelstukken worden als kunstwerken verlicht. Ingebouwde LED-verlichting zorgt voor achtergrondverlichting bij de wanden en het plafond in de uitbouw. Vanuit de uitbouw heb je dankzij de grote ramen en de verlichting een prachtig uitzicht over de hele omgeving, terwijl de begane grond door het invallende licht optisch groter lijkt.

Om dit effect te krijgen was het noodzakelijk om een ​​naadloze vloer te leggen met een minimale dikte en een uniforme kleur. De vloer moest niet te klinisch zijn maar “leven en karakter hebben”, zo wordt niet alleen de geschiedenis van de villa benadrukt, maar ook het eigentijdse karakter van de uitbouw. Nuvolato Architop® van Ideal Work is zowel binnen als buiten gebruikt; dit innovatieve materiaal wint het van traditioneel beton in toepassingsmogelijkheden zonder aan uitstraling en robuustheid in te boeten. Het is daarom zeer geschikt voor een ruimte waar aandacht voor detail en een rustgevende uitstraling belangrijk zijn.

Met een brutalistische en dynamische uitstraling zorgt Nuvolato Architop® voor continuïteit in alle ruimtes die met elkaar verbonden zijn, ondanks het contrast tussen heden en verleden. Door het materiaal wordt ook het meubilair en de historische waarde van de plek versterkt. Nuvolato Architop® is zeer geschikt voor buitenoppervlakken omdat het uitstekend bestand is tegen chemische middelen, alle weersomstandigheden, slijtage, scheuren en vorst.

Jaar: 2020

Plaats: Mestre, Italië

Architecten: ANK Studio

ph: Luca Casonato

Oplossingen gekozen voor Privé villa in Mestre