Loading...

Om de oppervlakken te bedekken in het P+E+3 huis dat is ontworpen door het architectenbureau Caprioglio Architects in Cittadella (PD) is Nuvolato Architop® toegepast. Verbinding met de omringende context en het historische karakter van de locatie, gecombineerd met maximale eigentijdsheid zijn de belangrijkste pijlers waar het project op steunt.

De stadsmuren van Cittadella, ten noorden van Padua, waren de inspiratie voor het woonproject P+E+3 van het architectenbureau Caprioglio Architects.

Bezield door dezelfde geest van de locatie, versmelt het huis de eigentijdse stijl met de toepassing van steen voor de buitenmuren, waardoor een artefact ontstaat dat gericht is op verbinding met de omringende context en in het bijzonder met de stadsmuren.

Het woonhuis bestaat uit twee belangrijke muren bedekt met steen in zichtmetselwerk die de samenstellende elementen vormen.Deze twee muren vormen respectievelijk de noord- en oostzijde, die volledig verschillen van de twee zijden op het zuiden en westen, die in plaats daarvan uitkomen op de tuin en uitzicht bieden op de stadsmuren en de Porta Bassano.

Het huis, dat is verdeeld over twee verdiepingen, heeft op de begane grond een hoofdingang op het westen die eerst toegang geeft tot de werkkamer en vervolgens tot de andere kamers, alles in het teken van deelbare continuïteit, afhankelijk van het gebruik en de eisen.

Op de begane grond bevinden zich ook de ruimtes die bestemd zijn voor het gezin: er is veel aandacht besteed aan de keuken, georganiseerd met een kookeiland in het middel en een grote eettafel; in het midden scheidt een wand met een dubbelzijdige haard de keuken van de woonkamer. De zijden van de keuken, die volledig transparant zijn, maken de waarneembare continuïteit met de tuin compleet. Tot slot is de ruimte voorzien van een technische keuken en een voorraadkamer.

Aan de oostzijde is er een tweede toegang die uitkomt op een dubbele hoogte die wordt gekenmerkt door een groene wand, een biologische binnenmuur die perceptueel optimaal in verbinding staat met de tuin buiten, die zichtbaar is door de grote ramen. Vanaf hier is de open trap te zien die naar de eerste verdieping of naar de kelder leidt. Op de eerste verdieping bevindt zich een loopbrug van staal en glas die altijd volledig zicht op het zichtmetselwerk garandeert en die voorziet in de looproutes naar de noord- en de oostzijde.

Aan de noordzijde zijn drie slaapkamers ondergebracht, gelegen op het zuiden, gericht naar de stadsmuren toe en twee badkamers; aan de oostzijde bevindt zich de hoofdslaapkamer, een badkamer en de garderobekamer. Tot slot is er het souterrain, dat ongeveer twee-derde van de funderingslaag van de erboven liggende woning beslaat, dat bestemd is voor gebruik als garage, technische en dienstruimtes/kelder en dat bereikbaar is zowel via de binnentrap als van buitenaf via de inrit.

De stijl van het interieur is minimalistisch, alle elementen zijn de hoofdrolspeler in hun eigen ruimte en verhouden zich op een harmonieuze en vloeiende manier tot elkaar. De lijnen zijn strak en de eigentijdse inrichting wordt afgewisseld met meer klassieke elementen. Om alles te harmoniseren en bij te dragen aan dat effect van continuïteit tussen ruimtes en tussen materialen, is gekozen voor Nuvolato Architop® van Ideal Work, de oplossing op cementbasis die met een paar millimeter (3-4 mm) in staat stelt om de grenzen qua dikte en gewicht van traditioneel (gevlinderd) beton te overschrijden waarvan het de schoonheid en de kracht behoudt, maar in een context waar aandacht besteed wordt aan details met een hoge esthetische waarde en een hoogwaardige kleurstelling.

Doorlopend, naadloos en met een pittige esthetica, heeft Nuvolato Architop® een industrieel tintje kunnen geven dat optimaal past bij de stijl van het huis. Bovendien, omdat het zowel binnen als buiten toepasbaar is, dankzij de hoge weerstand tegen chemicaliën en weersinvloeden, slijtage, scheuren en vorst, vervult het tot slot de functie om de binnen- en buitenruimtes in grote harmonie in elkaar te laten overlopen.

Datum: 2021

Plaats: Cittadella, Italië

Architect: Caprioglio Studio

Ph: Paolo Monello

Oplossingen gekozen voorPrivé villa in Cittadella