Loading...

Deze privévilla, die ontworpen is door ANK Architects en die zich in de provincie Venetië bevindt, wordt gekenmerkt door veel licht en een minimalistische stijl. Concepten die in de Nuvolato Architop® vloer van Ideal Work de ideale bondgenoot vinden.

rivestimenti in cemento

Hoe wordt eigentijdsheid uitgedrukt in design?

In deze villa, die opnieuw is ontworpen door ANK Architects, dringt de minimalistische stijl door in alle ruimtes en dit wordt versterkt doordat er gekozen is voor een vloer die op een buitengewone manier in staat is om het stempel dat de architectonische stijl erop drukt te verheerlijken en zo een harmonieuze omlijsting te vormen voor het ontwerp waarbij ervoor gekozen is om ruimte te geven aan licht.

Daarom laten grote glaswanden veel daglicht binnen dat, in het prikkelende betoneffect van Nuvolato Architop® van Ideal Work, de ideale medeplichtige vindt. De oplossing die voor de vloer is gekozen zorgt namelijk ook voor een natuurlijke lichtinval in de hele villa die in staat is om een luchtige sfeer aan de ruimtes te geven. Dit is hoe architectuur en design samenwerken om rigoureuze geometrische vormen en materiële afwerkingen te creëren, waarbij de algemene keuze van een neutraal kleurenpalet wordt gecombineerd met grote schuiframen waardoor de ruimtes groter worden. Een spel van effecten en verwijzingen, vakkundig ontworpen zodat de bouw- en interieurelementen in perfecte harmonie op elkaar afgestemd zijn, ondanks de verschillende aard ervan, die bijzonder puur en zuiver is als we kijken naar de afwerking van de vloer, die authentiek en massief is.

Nuvolato Architop® zorgt voor een doorlopend oppervlak zonder voegen en is in staat om met een paar mm de dikte- en gewichtsgrenzen van traditioneel (glad) beton te overwinnen, terwijl het de schoonheid en de sterkte ervan toch behoudt. Dit is mogelijk terwijl de aandacht voor details blijft, waardoor een hoge esthetische waarde wordt gecreëerd in verschillende kleuropties. Dit materiaal is ideaal voor renovaties omdat het op elke ondergrond kan worden aangebracht, zelfs bij vloerverwarming en ook zonder dat het oude oppervlak gesloopt hoeft te worden.

Het project wordt gekenmerkt door een look die we zouden kunnen omschrijven als “industrieel”, met name juist door het betoneffect van Nuvolato Architop®, prikkelend en sterk, dat in staat om een dialoog aan te gaan met een interieur met ranke en strakke lijnen maar dat bedoeld is om een welkome sfeer te creëren.

Een symbiotisch en geslaagd contrast voor een villa die aan San Donà di Piave, op klassiek Venetiaans grondgebied, een nieuwe architectonische input geeft.

Datum: 2021

Plaats: San Donà di Piave – Venetië, Italy

Architect: ANK Architects

ph: Luca Casonato

Oplossingen gekozen voor Privé villa in de buurt van Venetië