Loading...

Ideal Work doet met Microtopping® haar intrede in dit huis in Peking. Dit materiaal is toegepast voor de vloer in de kelder, slaapkamer en de badkamers en dit was een doorlopende oplossing die de enige optie was die echt kon voldoen aan de absolute stijl van dit huis.

Dit huis, dat ontworpen is door de architect Rui Hu, is een essentieel en minimalistisch huis, waar de lichte tinten de oppervlakken letterlijk “overspoelen”.

De inrichting is rechtlijnig en het gebruik van transparante elementen en de studie van de inval van het daglicht schetsen levendige en lichtgevende volumes, ook als zij doordrongen zijn van een levensvisie die we als contemplatief zouden kunnen omschrijven.

De afwezigheid van onderbrekingen, wat gegarandeerd wordt door het microcement van Ideal Work, versterkt deze weerklank van spiritualiteit waarin de kamers gehuld lijken te zijn tot het uiterste.

Microtopping® is de oplossing die op harmonieuze wijze in elke ruimte past, zelfs in de meest intieme ruimte zoals de slaapkamer of de badkamer, en kan op een doorlopende manier met elk materiaal worden gecombineerd, waarbij van absolute ondoorlaatbaarheid voor water en chemicaliën wordt verzekerd maar ook van groot dagelijks schoonmaakgemak.

Hoewel er ongetwijfeld goed nagedacht is over de blootstelling aan zonlicht, komt de grote helderheid in de ruimte juist voort uit de vloeroplossing op cementbasis die in een zeer lichte nuance is gekozen, een vloer die in sommige kamers op een bijzonder subtiele manier is gecombineerd met het hout van het parket, waar ook gekozen is voor een lichte kleurtint.

Dit is een voorbeeld van de uiterst grote gebruiksflexibiliteit van Microtopping®, die de ideale oplossing kan zijn, zowel in een context met een industriële stijl als in verfijnde en waardevolle ruimtes zoals in dit huis.

Luchtigheid en lichtheid doordrenken het project met een prachtig contrast dat wordt gedicteerd door de gedurfde en uiterst sterke vloerafwerking van Ideal Work.

Datum: 2022

Plaats: Beijing, China

Architect: RUI HU

Oplossingen gekozen voor Privévilla in Changdao