Loading...

Het architectenbureau ANK Studio is een stapje verder gegaan dan het simpele concept van integratie tussen binnen en buiten: het heeft de tuin en het groene buitengedeelte harmonieus samen laten gaan met het binnengedeelte, met elkaar in verbinding gebracht en laten samensmelten in een pas verbouwde villa met “barchessa” (een bijgebouw dat typerend is voor de Venetiaanse bouwstijl, waar de oogst kon worden opgeslagen en de rijtuigen en de landbouwwerktuigen konden worden gestald). Op de vloer vormt Nuvolato Architop® een neutrale en eigentijdse achtergrond.

We bevinden ons in de provincie Treviso, waar een villa met “barchessa” onderworpen werd aan een belangrijk verbouwingsproject onder leiding van de architecten van ANK STUDIO. Het project betrof de uitbreiding van het woonhuis (het hoofdgebouw) en de aangrenzende “barchessa” (het bijgebouw) en de ligging ervan in de grote en betoverende tuin, die op zijn beurt omringd werd door een dicht bos van loofbomen, haagbeuken en esdoorns. Kunnen we stellen dat de natuur het huis is binnengekomen? Ja, omdat de kleine ramen van het woonhuis en de ondoorzichtige bestaande wanden van het bijgebouw zijn vervangen door grote raampartijen om het groen naar binnen te laten komen en dit heeft voor licht en een gevoel van behaaglijkheid gezorgd. Het woonhuis en het bijgebouw zijn vervolgens verbonden door middel van een glazen prisma, dat dienstdoet als hoofdingang van het woonhuis en als verbindingselement zowel tussen de twee gebouwen als de eromheen gelegen tuin.

Buiten heeft het bijgebouw de bestaande structuur behouden met de houten balken die het verloop van de dakvlakken volgen en die direct op de grond steunen, terwijl het is bedekt met handgemaakte langwerpige bakstenen, een materiaal dat ook in het interieur is gebruikt om verbinding tussen de elementen te scheppen en om op sommige plekjes in huis privacy te creëren.

 

Binnen werd gekozen voor Nuvolato Architop® voor de vloer, de oplossing van Ideal Work die in staat stelt om de dikte- en gewichtsgrenzen van traditioneel beton te overwinnen, terwijl het de schoonheid en de sterkte ervan behoudt en zo een doorlopend oppervlak heeft gecreëerd, dat een eigentijdse esthetische uitstraling heeft met pittige allure en tegelijkertijd uiterst slijtvast is. Nuvolato Architop® diende als gelijkmatige ondergrond waarop de meubels van natuurlijk hout, het stalen eiland en de andere accessoires, die zijn gebruikt om kleur- en karakteraccenten aan de ruimtes te geven, een contrast vormen en prachtig tegen afsteken. Nuvolato Architop®, dat uitermate geschikt is voor renovaties, kan zowel binnen als buiten en op elke ondergrond worden gebruikt zonder dat het nodig is om het bestaande oppervlak te verwijderen.

Datum: 2023

Plaats: Treviso, Italië

Designer: ANK STUDIO

ph: Luca Casonato

Oplossingen gekozen voor Privévilla met “barchessa”