Loading...

Herstel van het oude met moderne technologie en materialen

Een grote boerderij uit het midden van de zeventiende eeuw, vervallen en verlaten, werd conservatief gerestaureerd met als doel zowel de indeling als het oorspronkelijke uiterlijk te behouden.

Het hoofdgedeelte van het gebouw is verdeeld over drie verdiepingen en is via een dubbele hoogte-boog verbonden met een ander nieuw gebouwd gebouw.

Om speculatie met nieuwbouw te voorkomen die de integriteit van de grond in gevaar had kunnen brengen, heeft het gemeentebestuur specifiek gevraagd om een conservatief restauratieproject voor de oude woning, waarbij het traditionele uiterlijk van de binnenplaatsen en de plaatselijke boerderijen behouden blijft.

Onder de moderne oplossingen die de ontwerper voor de afwerking gebruikt, onderscheidt het decoratieve beton van Ideal Work zich door zijn originaliteit en esthetische aantrekkingskracht.

Buiten in de tuin werden paden en andere vlakken met lichtgele SassoItalia afgebakend en met elkaar verbonden door stroken van Trani steen. Deze oplossing past perfect bij de traditionele kasseien in de ruimte en creëert een zeer aangenaam effect in combinatie met de gestucte gevels.

De duif-grijze vloer van het bijgebouw werd voorzien van bruine vierkanten met een gepolijst effect, gemaakt met Acid-Stain Nuvolato Architop® dat werd gekerfd en ingekleurd om een geometrisch patroon te vormen. Dit patroon, bedacht door de projectontwerper, is een mooie demonstratie van het vakmanschap van de installateurs.

De binnenmuren van de aanbouw werden bekleed met een grijze Microtopping. Dit geeft een gevoel van continuïteit met de vloer en zorgt voor een duidelijk contrast met de rest van het gebouw, dat bestaat uit oude en traditionele materialen.

Binnen, in de kelders waar de wasruimte, de garages, de kelders en andere service-faciliteiten zijn ondergebracht, hebben we een Nuvolato Architop® vloer gepolijst met grijze Ideal Hard in een zeer lichte tint van titanium geïnstalleerd. Dit werd gedaan om de kamers te verlichten, die door hun ontwerp te weinig natuurlijk licht krijgen. Dit is een gloednieuw proces dat een uitzonderlijk helder reflecterend effect creëert, terwijl het toch uiterst eenvoudig te reinigen en te onderhouden blijft.

Binnenin de gebouwen werd een decoratieve betonnen techniek gebruikt om de zuilen van gewapend beton te bedekken die de anti-seismische structuur en de bovenverdiepingen ondersteunen. Ze werden bekleed met Stamped Wall met een baksteen-effect dat vergelijkbaar is met het origineel. Hier zijn de muren echter witgekalkt, waardoor de omgeving een onverwacht maar aangenaam internationaal gevoel krijgt.

 

Datum: 2009

Plaats: Paderno el Grappa, Italië

Designer: Architect Sara De Ronchi

Oplossingen gekozen voorRenovatie van een landhuis

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op