Loading...

Marcio Kogan signeert het project Patina Maldives, een nieuw luxe hotel op de Fari eilanden en een perfect voorbeeld van biofiel design. Rasico® Touch bedekt enkele gedeelten met fluweelachtige effecten en draagt ertoe bij om de bezoeker in de ruimte onder te dompelen.

“Je kunt geen gezond en compleet leven buiten de natuur om hebben”: dit is wat Stephen Kellert, hoogleraar sociale ecologie aan Yale stelt. Dit is het concept waar biofiel design, de ultieme grens van de ontwerpgedachte, zijn inspiratie aan ontleent. Patina Maldives, een nieuw luxe hotel dat zich op de Fari Islands bevindt en ontworpen is door de bekende Architect Marcio Kogan, de oprichter van het bureau Studio MK27, is een dialoog tussen architectuur, natuur en mens. Hier zijn gasten vrij om te kiezen tussen privacy en afzondering, terwijl ze een drieluik van luxueuze toeristeneilanden verkennen en de levendige sociale scène omarmen die uit het gemeenschappelijke kloppende hart van de archipel afkomstig is: de Fari Marina Village en de Fari Beach Club. Geïnspireerd door de schoonheid en metaforische betekenis van het eilandenlandschap, roept het delicate en ritmische ontwerp van Studio MK27 voor Patina Maldives ruimtes en sferen op die aansporen tot diepe verbindingen met de natuur evenals verbondenheid met andere mensen.

De bebouwde oppervlakte van 34.500m² – minder dan 10% van de natuurlijke oppervlakte waar het hotel zich bevindt – wordt zodanig beheerd dat de impact op het milieu minimaal is. De volumetrische antwoorden zijn uiterst delicaat, met respect voor de omgeving en proberen schaduw en warmte te bieden, de kracht van het landschap te vangen en te versterken. De architectonische lijnen breken de horizon nooit, zij spreken zacht en op een elegante manier. Alle gebouwen zijn visueel doordringbaar, versmolten, gedematerialiseerd en zorgen ervoor dat het leven en de mens centraal staan ​​in de beleving.

Patina Maldives is een eigentijdse en zuivere constructie, met rigoureuze vormen verzacht met gestructureerde en tactiele materialen en is onderverdeeld in een groep van 90 gebouwen, waaronder villa’s aan het strand en paalwoningen met een eigen overloopzwembad aan de oceaan en gemeenschappelijke gebouwen, waaronder een spa, winkels, restaurants en clubs.

De bouwstijl van Kogan staat garant voor een meeslepende ervaring vol verrassingen: binnen 15 minuten van het hoofdgebouw zijn de meeste stranden te bereiken, die uitzicht geven op de horizon en magnifieke zonsondergangen. De spa is “een eiland binnen het eiland”, een gebouw waar de lucht binnenvalt en dat aan alle kanten omringd wordt door weelderige vegetatie, waar interne of drijvende massageruimtes zijn die uitkijken op het panorama. De sfeer verandert in de Village, met gebouwen die bijna opgelost zijn in het zand, wat aanzet tot het delen met anderen.  Patina Maldives is een caleidoscoop, een bonte mengeling van sferen, van privé tot openbaar, van afzondering tot saamhorigheid, van eenvoud tot raffinement; een ritme van contrasten, pauzes en transparantie dat de natuurlijke tegenstrijdigheden van de mens omvat: verlangen naar rust en feestvieren, natuur en design, techniek en landelijkheid.

Binnen vinden we aardetinten, met subtiele en ondoorzichtige weefsels, arcadische materialen die een dialoog met de natuur aangaan: hout, linnen, rotan, touw, steen en natuurlijke vezels spreiden zich uit, waardoor de grenzen vervagen. In het meubilair zijn praktische en esthetische kenmerken met elkaar verweven, waardoor de beleving naar een hoger plan wordt getild en aan de behoeften van hedendaagse reizigers wordt voldaan: Millwork meubels, op maat gemaakt door Studio MK27, exclusief voor Patina Maldives, zorgvuldig geselecteerde stukken door ’s werelds toonaangevende meubelontwerpers – van Bassam Fellows, Lin Brasil, Gervasoni en Vitra binnen; tot Dedon, Carlos Motta en Paola Lenti buiten – stenen baden, elementen van zwart Marquina marmer, doordringen de ruimtes met individualiteit en luxe.

Om buiten en binnen, natuur en techniek te verbinden, werd voor sommige ruimtes, waaronder een restaurant, een winkel, sommige kamers en bepaalde gedeelten van de spa Rasico® gebruikt, de decoratieve cementgebonden egalisatiemassa van Ideal Work® voor buiten met hoge weerstand en 3-4 mm dikte, die gekenmerkt wordt door het typische vlambehandelde uiterlijk, in de variant Touch, voor een zachter en minder materieel effect.

Samen met de andere elementen, draagt Rasico® ertoe bij om de bezoeker op natuurlijke wijze volledig in de ruimte te laten opgaan, in een hotel waar de gasten aangemoedigd worden om authentieke verbindingen met zichzelf en met de wereld om hen heen te maken, anticiperend op de behoefte van elk individu en daar op subtiele en intuïtieve wijze op inspelend zodat geen enkel verblijf hetzelfde is.

Datum: 2021

Plaats: Maldiven

Architecture: Studio MK27 – Marcio Kogan + Renata Furlanetto

Interiors: Studio MK27 – Diana Radomysler + Pedro Ribeiro

Landscape Design: VDLA (Vladmir Djurovic Landscape Architects)

Fotografen: Georg Roske, Jonas Poulsen, Fernando Guerra

Oplossingen gekozen voor Patina Maldives Resort