Loading...

Microtopping® gekozen als brug tussen moderne, minimalistische stijl en vintage architectuur.

Het kantoor Boffa, gevestigd in een appartementencomplex uit de jaren ’60 op de Piazza Borsa, in het hart van Treviso, werd onlangs volledig gerenoveerd: de hele eerste verdieping van meer dan 800 vierkante meter werd volledig opnieuw ontworpen en ingericht, zowel vanuit esthetisch als functioneel oogpunt.
Het kantoor is nu ingericht langs een gesegmenteerde centrale as, een plek om te verbinden en samen te komen. Deze opvallende eigenschap breekt de lay-out af en stuurt de blik van de bezoeker in verschillende richtingen, waardoor ongewone ruimtes en perspectieven ontstaan die op elkaar inwerken dankzij de continuïteit die Microtopping® biedt.

Ooit een verouderd commercieel kantoor, werd de Boffa-studio getransformeerd tot een unieke en originele ruimte met geometrische lijnen en langgerekte perspectieven. Vervolgens was het nodig om een materiaal te identificeren dat de ruimtes samen kon brengen als onderdeel van een visueel continuüm, waardoor de gefragmenteerde lijnen die de paden en kantoren afbakenen, duidelijk in het oog springen: Microtopping, de innovatieve bekleding die door Ideal Work is gepatenteerd, was de natuurlijke keuze.

De ontwerpers vonden dat Microtopping® dichter bij hun ontwerpconcepten kwam dan andere producten, voornamelijk door de visuele en tactiele “materialiteit” die, in combinatie met ons vakmanschap, elk oppervlak origineel en onderscheidend kan maken. Microtopping® kan worden toegepast op elk type hard oppervlak, zonder beperkingen of verbindingen, met een dikte van slechts 3 mm. Dit maakt het de perfecte continue bekleding voor een luchtig, grootschalig ontwerp en voor het creëren van de optische illusie van extra ruimte.

Voor het Boffa kantoor was een variant van ons zilvergrijs perfect voor de gewenste textuur, die naadloos aansluit bij de moderne inrichting van het pand. Staal en glas zijn de overheersende materialen, terwijl de onbetwiste kopstukken de stoelen zijn, die voornamelijk van leer zijn gemaakt. De resulterende inrichting is minimalistisch, maar nooit koud of onpersoonlijk.

 

Datum: 2014

Plaats: Treviso, Italië

Designer: B+B Associati, Architect Renato Bredariol, Architect Marco Bonariol

Oplossingen gekozen voorStudio Boffa & Associati

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op