Loading...

Microtopping® van Ideal Work op de vloer in het kader van een project dat een transformatie voorstelt tussen futurisme en oude oorsprong. Dit is de visie van de Belgische interieurarchitect Britt Van Namen die een oud klooster transformeerde tot woonhuis. De prachtige kapel is daarbij het absolute hoogtepunt.

Het idee achter het ontwerp was om de kenmerkende elementen van het historische gebouw, zoals de gekleurde glaspartijen, de hoge plafonds en de bogen van natuursteen in de oorspronkelijke staat te houden. Zo zijn al deze elementen na zorgvuldig restauratiewerk met zorg intact gelaten. Deze sacrale, kerkelijke elementen heeft de architect op intelligente wijze aangevuld met moderne architectonische kenmerken om het gebouw, dat doordrongen is van een sterke spirituele uitstraling, dichterbij en op mensenmaat te brengen en aan te passen aan de concrete levensstijl van de mens.

De neutrale afwerkingen, de zachte lijnen, met name van de trap, die vloeiend omhoog leidt naar de tussenverdieping en de afwezigheid van onderbrekingen in de vloer zijn trucs waardoor men erin geslaagd is om het interieur als geheel te verzachten, de soberheid te doorbreken en de diverse ruimtes optimaal comfort en perfecte leefbaarheid te geven.

Juist om dit doorlopende en vloeiende effect te verkrijgen is er voor Microtopping® van Ideal Work gekozen dat perfect is om een doorlopend oppervlak te realiseren, wat een sterke wens van het ontwerpbureau was.

Microtopping® is de oplossing die bij uitstek geschikt is om op harmonieuze wijze in elke ruimte ingepast te worden en te matchen met elk materiaal en zo voor een doorlopend geheel te zorgen. Met een dikte van slechts 3 millimeter is het met het microcement van Ideal Work mogelijk om bestaande oppervlakken op verschillende ondergronden (beton, zelfnivellerend materiaal, keramische tegels, hout enz.) te vernieuwen zonder dat deze verwijderd hoeven te worden.

Voor een project waarbij soberheid en intimiteit op vakkundige wijze met elkaar zijn gecombineerd, vormt de oplossing Microtopping® een echte schakel, wat de garantie van het pluspunt oplevert dat er voor een uitgebalanceerd materieel oppervlak wordt gezorgd, dat samengaat met het ontwerp van het interieur zonder iets op te leggen, maar met geraffineerde elegantie.

Datum: 2022

Plaats: België

Interior design: Britt Van Namen

Ph: Cafeine

Oplossingen gekozen voor The Chapel