Loading...

Dit kleine huisje in de buurt van het centrum van Seoul wordt gekenmerkt door harmonie en sereniteit. Ideal Work’s Microtopping® werd gekozen om de vloer, de muren en de hele badkamer te bedekken, waardoor de ruimte wordt vergroot en het huis een naadloze en elegante uitstraling krijgt.

We bevinden ons in Zuid-Korea, om preciezer te zijn in Seoul, in Nuha-Dong, dat behoort tot het district Jongno-gu, het kloppende hart van deze beschaving. Dit kleine huisje met zijn tederheid nodigt ons uit om te stoppen, te gaan zitten, onze zintuigen te ontspannen, om innerlijke rust en harmonie met onszelf en onze omgeving te vinden.

Volgens de Koreaanse cultuur genereert de positie van een huis onzichtbare goede of kwade krachten (gi), daarom moeten de positieve en negatieve energiestromen (yin en yung) in evenwicht zijn. En dat is precies wat je voelt: een aangename balans.

Hoewel het huis een oppervlakte van slechts 30 vierkante meter heeft, hebben de ontwerpers van Z-Lab Studio de ruimtes zo goed georganiseerd dat alleen stilte en spiritualiteit opvallen.
Zodra u het huis binnenkomt, wordt u verwelkomd door een grote tafel op ruwe steen waar u de beroemde theeceremonie kunt ervaren. Aan de linkerkant, bij de kleine badkuip waar u kunt ontspannen in warm water, ziet u een kleine lees- en meditatieruimte en een tweepersoonsbed dat door een groot rond raam uitkijkt op de traditionele tuin.

De gekozen kleuren voor de inrichting zijn neutraal en natuurlijk terwijl de grote ramen veel licht binnenlaten, waardoor alles er heel helder en mystiek uitziet. De meubels zijn gemaakt van hout en natuursteen. Ideal Work®’s Microtopping® in het wit is gekozen om de vloer, de binnenmuren en de hele badkamer te bedekken: een neutrale achtergrond geeft de ruimte meer licht, gecombineerd met eenvoud en elegantie. De grootste aantrekkingskracht van het gebruik van Microtopping® in dit project was dat het er dankzij het naadloze karakter van het project in slaagt om de ruimte visueel te vergroten.

Datum: 2019

Ontwerper: Z_Lab

Plaats: Seul, Korea

Ph: Texture on Texture

Contractor: Materia Syndrome

Oplossingen gekozen voor Traditioneel Koreaans huis

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op