Loading...

Aan de kust van Bohai Bay, in het noorden van China, verschijnt het UCCA Dune Art Museum als een groep van moderne grotten in het zand. Microtopping®, Lixio® en Nuvolato Architop® geven de binnenvloer een dynamische uitstraling met behoud van harmonie in de gehele ruimte.

Je wandelt over het strand in Bohai Bay, in het noorden van China, en plotseling zie je iets dat lijkt op een groep moderne grotten, genesteld in de duinen. Het is het UCCA Dune Art Museum, ontworpen door de OPEN Architect studio.

De structuur is geïnspireerd door kinderen die in het zand graven op het strand, evenals door het ontwerp van primitieve grotten, waar rotskunst werd afgebeeld. De structuur is echter ook zo ontworpen voor milieuredenen: het project van het museum is in feite bedacht om het kwetsbare ecosysteem van de duinen te behouden en te beschermen tegen de sloopwerkzaamheden als gevolg van onroerend goed in de buurt van de oceaan.

Zodra je het gebouw binnenkomt en door de receptie loopt, sta je na een donkere tunnel in een grote kamer verlicht door een enorm dakraam in het plafond. Vanaf hier kunt u beslissen waar u heengaat, in het labyrint van de verschillende expositieruimtes.

Het ontwerp van het museum is duidelijk, lineair en minimalistisch om zo de nadruk te leggen op de tentoongestelde werken. Alles is handgemaakt, van de mallen die worden gebruikt om de betonnen schalen te maken, tot de raambeslag en het meubilair: in de bar ziet u dat de tafels ook op maat zijn gemaakt om de planimetrie van de acht hoofdgebieden van de galerij weer te geven. Niets werd aan het toeval overgelaten!

De oppervlakken van het museum moesten neutraal zijn en kunnen samengaan met de tentoonstellingsruimtes en de andere materialen: daarom is gekozen voor Microtopping®, Lixio® en Nuvolato Architop® van Ideal Work®. Microtopping® om de muur, het plafond en de wastafels in de badkamer, het buitenbalkon, de salontafels, de trappen en de buitentafels te bedekken. Ideal Work®’s Venetiaanse vloer Lixio® is geïnstalleerd op de vloeren van de galerij, de receptie en de bar en het café. Nuvolato Architop® is gekozen om het balkon binnen te bedekken.

Samen hebben deze drie oplossingen, de zijden Microtopping®, de elegante Lixio® en de dynamische Nuvolato Architop® met hun unieke stijlen, beweging in de ruimtes kunnen brengen met behoud van de harmonie van het geheel.

Datum: 2018

Architect: OPEN Architecture

Principals in Charge: LI Hu, HUANG Wenjing

Project Team: ZHOU Tingting (Project Architect), WANG Mengmeng, HU Boji, FANG Kuanyin, Joshua PARKER, LU Di, LIN Bihong, YE Qing, Steven SHI, JIA Han

Plaats: Qinhuangdao, China

Ph: WU Qingshan

Oplossingen gekozen voor UCCA Dune Art Museum

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op