Loading...

Murano is wereldwijd bekend om zijn handgeblazen glas en is een magisch eiland vol geschiedenis en schoonheid. Veel toeristen bezoeken de ovens om het ambachtelijke productieproces van glas te bekijken en unieke objet d’art te kopen. Dineren in de sfeer van zo’n oude glasfabriek tegenover de zee zou een werkelijk unieke ervaring zijn, die nu mogelijk is gemaakt door het nieuwe restaurant Versus Meridianem.

Versus Meridianem is verrezen uit een verlaten glasfabriek en heeft de ziel en charme van het oorspronkelijke doel van het gebouw behouden: eenmaal binnen word je omringd door een hoog plafond, open ruimte, metselwerkmuren en grote panoramische ramen met uitzicht op de zee.

Om het interieur te karakteriseren en de nieuwe industriële ruimte een deel van de historische ziel van de voormalige glasfabriek te geven, is het decor een mix van gerecyclede materialen zoals hout en staal, witte lederen banken en fauteuils. Twee stijlen, de oude en de industriële die constant worden gemengd en gematcht. Als u opkijkt, zult u zien dat de zichtbare bedrading wordt onderbroken door prachtige glazen kroonluchters, vervaardigd door de lokale ambachtslieden.

 

De vloer moest overeenkomen met de esthetische en heterogene stijl van de structuur, maar moest ook duurzaam en geschikt zijn voor een openbare ruimte met veel voetgangersverkeer. De perfecte oplossing was het Cloud-effect Architop® van Ideal Work®, een decoratieve betonnen naadloze vloer die bijdraagt aan het creëren van een “warme” industriële stijl.

Cloud-effect Architop®, met zijn brutalistische esthetiek, past perfect bij beton en de andere grondstoffen die dit soort ruimtes karakteriseren, waardoor ze in balans zijn en ze een nog sterkere persoonlijkheid geven. Bovendien is het door zijn hoge weerstand tegen verkeer, chemicaliën en weersinvloeden, slijtage en barsten bijzonder geschikt voor openbare ruimtes met veel voetverkeer.

 

Datum: 2018

Designer: Arch. Riccardo Burigana

Plaats: Murano, Venetië, Italië

Oplossingen gekozen voor Versus Meridianem: van glaswerk tot industrieel chic restaurant

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of twijfels?
Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Wilt u partner worden van Ideal Work of gewoon contact opnemen met het bedrijf?

Neem contact met ons op