Loading...

Zachte kleuren en maximale visuele continuïteit onderscheiden een villa van 800 m2 met zwembad in Sainte-Maxime, aan de Côte d’Azur, de Franse Rivièra: Microtopping® en Rasico® Touch zorgen ervoor dat binnen- en buitenruimte met elkaar verbonden worden met maximale visuele harmonie.

We bevinden ons in Sainte-Maxime, in het hart van de Golf van Saint Tropez, aan de Franse Rivièra: dit kleine stadje, dat tot 1800 slechts een klein vissersdorpje was, is vandaag de dag een toeristische trekpleister die bekend staat om de brede stranden, de glasheldere zee en de rust. Hier, in een woongebied met panoramisch uitzicht, verrijst een recent gebouwde villa met een oppervlakte van ongeveer 800 m2, die voor degenen die er wonen, smaakt naar vakantie en ontspanning.

Het huis is een oase van rust en is omgeven door weelderige vegetatie: de bevoorrechte en panoramische ligging biedt haar bewoners het gemak van het stadsleven gecombineerd met het comfort van een woongebied op hoog niveau. Het gaat om een elegante, moderne woning maar met een knipoog naar een klassieke stijl, met strakke, rechte lijnen en beheerste gebogen vormen in een harmonieus geheel.

In het interieur is eveneens de voorkeur gegeven aan natuurlijke, lichte en zachte kleuren, die de vertrekken lichter maken en een gevoel van ruimte geven: door materialen en stoffen te combineren wordt ernaar gestreefd om een zachte ruimte te creëren, een feelgood wolk die je omhult, waarin je je behaaglijk en thuis voelt, de typische sfeer van een huis als nest, waar je je kunt terugtrekken en genieten van momenten van rust.

Om ertoe bij te dragen dit doorlopende effect tussen de ruimtes te creëren, werd gekozen voor Microtopping®, het exclusieve afwerkingsmateriaal van Ideal Work, waarmee elk oppervlak bedekt kan worden met een dikte van slechts 3 mm, in de kleuren Beige/Olive Grey. Door het materiële en fluweelzachte effect is Microtopping® perfect om het interieur meerwaarde te verlenen en goed tot zijn recht te laten komen en een warme en toch eigentijdse sfeer te creëren. Om continuïteit met Microtopping® te creëren is in plaats daarvan voor buiten Rasico® Touch toegepast, een zeer sterke, 3-4 mm dikke decoratieve afwerking op cementbasis speciaal voor buiten, met een zacht effect, wat heel goed samengaat met Microtopping®. Dankzij de beschermende behandelingen, is Rasico® duurzaam en uiterst slijtvast en bestand tegen olie, water, weersinvloeden en UV stralen; het is daarom ook ideaal voor zwembadranden.

Datum: 2023

Plaats: Sainte Maxime, Frankrijk

Oplossingen gekozen voor Villa aan de Côte d’Azur