Loading...

Open ruimtes, neutrale kleuren en essentiële lijnen toveren een huis om in een perfecte omgeving voor gezelligheid en ontspanning. Microtopping® van Ideal Work bedekt de badkamerwanden en zorgt voor volmaakte harmonie en versmelting met andere materialen.

Wij bevinden ons in Vilvoorde, een stadje in Vlaanderen, de regio in het noorden van België die bekend staat om zijn pittoreske middeleeuwse steden die perfect bewaard zijn gebleven en waar de architectuur uit het verleden en de hedendaagse architectuur op een harmonieuze en vloeiende manier naast elkaar bestaan. De woningen zelf brengen deze wijsheid, zoals we die vandaag beschrijven, tot uitdrukking: een huis met hoge plafonds en ruwe bakstenen muren waardoor een samenspel ontstaat met de gladde en eigentijdse oppervlakken.

Het huis is verdeeld over twee verdiepingen: op de begane grond een grote open ruimte die de woonkamer herbergt, een plek die bedoeld is voor gezellig samenzijn dankzij de grote eettafel, keuken en kelder in het zicht. De trap leidt naar een tussenverdieping, die omgeven is door transparante glazen balustrades en tenslotte naar de bovenverdieping waar het slaapgedeelte zich uitstrekt. Alles is heel luchtig en ruim, zuiver en essentieel: de grote raampartijen die zich over de hele gevel uitstrekken zorgen voor een krachtige lichtinval, wat ook voor maximale verbinding en continuïteit tussen binnen en buiten zorgt en de hoge plafonds dragen bij aan dit gevoel van ruimte en vrijheid en geven toch een knus en behaaglijk gevoel. De kleuren en materialen zijn natuurlijk en neutraal en creëren een vertrouwde en rustgevende sfeer in de verschillende ruimtes, wat ontspanning en maximaal comfort bevordert.

Natuurlijke en traditionelere materialen, zoals baksteen, leer en hout worden gecombineerd met eigentijdse en eenvoudige lijnen en innovatieve materialen, voor de perfecte combinatie van verleden en toekomst: juist om deze verbinding en versmelting te bevorderen werd op sommige plaatsen, zoals de badkamerwanden, gekozen voor Microtopping®, de oplossing van Ideal Work die harmonieus in elke ruimte past en elk materiaal met continuïteit combineert.

Met een dikte van slechts 3 mm bedekt Microtopping® elk oppervlak, zowel horizontaal als verticaal, en is daarom ideaal om fluweelzachte en materiële omgevingen te creëren die tijdloos zijn. In de badkamer van dit huis is dankzij de handmatige toepassing, waarbij volledig ingespeeld kan worden op de persoonlijke eisen, Microtopping® gebruikt in dezelfde tint als de aanwezige tegelvloeren, waardoor maximale versmelting van de elementen mogelijk is en wat eveneens een garantie is voor maximale prestaties: specifiek behandeld Microtopping® is namelijk bestand tegen het binnendringen van water en chemicaliën en is bovendien praktisch en snel schoon te maken.

Datum: 2021

Plaats: Vilvoorde, Belgium

phCVB fotografie

Oplossingen gekozen voor Villa in Vilvoorde