Loading...

Wonderlab, ontworpen door architect Anna Lutaeva, is een schoonheidssalon waarin een minimalistische en futuristische stijl gecombineerd worden: strakke lijnen, ronde vormen, geometrie en lichteffecten maken van deze salon een tijdloze plek. Op de vloer zorgt Microtopping® van Ideal Work op harmonieuze wijze voor verbinding tussen de verschillende ruimtes.

De uitstraling van een schoonheidssalon wordt steeds belangrijker omdat het de plek is waar esthetiek bovenaan staat; een schoonheidssalon staat symbool voor het schoonheidsideaal van de toekomst. Dit is het belangrijkste concept achter de stijl van de schoonheidssalon Wonderlab, gevestigd in Rusland en ontworpen door architect Anna Lutaeva.

Wonderlab is een mooie, open ruimte waarin plek is voor een manicure- of pedicurebehandeling, een kapper en zelfs een bar om tussen de behandelingen door te genieten van een drankje. Als u Wonderlab binnenstapt, betreedt u een moderne, minimalistische en futuristische ruimte waar de dominante grijze kleur wordt onderbroken door fluorescerende panelen en gekleurd metaal. Hierdoor waant u zich in een soort ruimteschip waar alles mogelijk is.

De lijnen zijn geometrisch, strak en rechthoekig op sommige plekken, en vloeiender in de pedicurezone. Deze zone kenmerkt zich door donkere kleuren en LED-verlichting, verborgen achter ronde, bijzondere spiegels; het effect doet denken aan de heldere maan in een donkere nacht. Het licht speelt een belangrijke rol: de LED-verlichting rond de spiegels en in sommige muren draagt bij aan een moderne uitstraling, in tegenstelling tot de meer traditionele stijl van andere schoonheidssalons.

De vloer moest neutraal zijn om alle kleuren, lijnen en vlakken te verenigen, maar tegelijkertijd een industriële uitstraling geven aan de gehele ruimte. Om deze redenen viel de keuze op Microtopping®, de oplossing van Ideal Work® die is ontworpen om elk soort oppervlak te coaten met een dikte van slechts 3 mm. Dankzij een speciale behandeling, is Microtopping® slijtvast en bestand tegen de chemische producten die in schoonheidssalons worden gebruikt.

Jaar: 2020

Plaats: Krasnodar, Rusland

Architect: Anna Lutaeva

Oplossingen gekozen voor Wonderlab 2.0